200 bin Türk, bayramda yurt dışında

Türkler, 12-20 Ekim tarihleri arasındaki 9 günlük Kurban Bayramı tatilinde yurt dışına akın edecek. Yurt dışı turlar için erken rezervasyon yaptıranların sayısı şimdiden 200 bine ulaştı.

200 bin Türk, bayramda yurt dışında
200 bin Türk, bayramda yurt dışında
GİRİŞ 15.09.2013 13:39 GÜNCELLEME 15.09.2013 13:46
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Kurban Bayramı tatilinin 9 günü bulmasıyla vatandaş tatil imkanlarına yöneldi. Sıcak yaz aylarının geride kalmasıyla tatil tercihi yurt dışına kayarken, 200 bin kişinin Kıbrıs başta olmak üzere Orta Avrupa, Balkanlar, Rusya, İtalya, İspanya, Paris turlarına katılması öngörülüyor. Kurban Bayramı için düzenlenen erken rezervasyon kampanyaları sona ererken, kampanyalar yoğun ilgi gördü. ETS tur satışlarını yapan Güzeloğlu Seyahat Acentesi yöneticilerinden Burak Güzeloğlu, Ramazan Bayramı'na oranla Kurban Bayramı'nda yurt dışına olan talebin 2 kat arttığını söyledi.

Uzakdoğu'ya talep arttı

Yurt dışı turlarda yüzde 95 doluluğa ulaştıklarını vurgulayan Güzeloğlu, Orta Avrupa ve Uzakdoğu turlarının ise tükendiğini kaydetti. Arap Baharı nedeniyle Dubai dışında Ortadoğu'ya talebin hayli düştüğünü anlatan Güzeloğlu, tatilcilerin yönünü Avrupa'ya çevirdiğini aktardı. Öte yandan tatilini yurt dışında değerlendirmek isteyenler için ekonomik rakamlarla tur satışlarını gerçekleştiren firmaların yanı sıra yurt içindeki oteller de bayramda deniz, kum, güneş üçlüsüne ünlü sanatçıların gala programlarını da ekliyor. Yazın son demlerinde denizin tadını çıkarmak isteyenlerin tercihi Akdeniz'den yana oldu. Tur fiyatları konusunda ise Güzeloğlu "Ramazan bayramında yurt içi fiyatları yüksekti. Kurban Bayramı'nda ise ilk tercih yurt dışı olunca bu durum fiyatlara da yansıdı. Yurt dışı fiyatları yükselirken yurt içi fiyatları ise düştü" dedi.

En fazla ilgi vizesiz ülkelere

ODEON Tours İşletme Müdür Vekili Mehmet Kamçı, Türk tatilcilerin yurt dışında en çok tercih ettiği ülkenin Kıbrıs olduğunu belirtti. Kamçı "Bayrama yaklaştığımız bu günlerde vizesiz destinasyonlar daha fazla ilgi görüyor" dedi. Kamçı ayrıca, kişiye özel hazırlanan tatil alternatifleri ile farklı arayışlar içindeki misafirlere yönelik yurt dışı turlar katalogunda Mısır'dan Tayland'a, Hindistan'dan İspanya'ya, hatta Çin, Maldivler, Küba, İsrail ve Zanzibar'a kadar pek çok destinasyon için tur, otel ve çeşitliliğin sunulduğunu dile getirdi.

KAYNAK: STAR GAZETE
YORUMLAR 3
  • ESİN YALNIZ 10 yıl önce Şikayet Et
    O KADAR basit değil. ben dil dilen biri olarak turla filan degil bireysel veya çift olarak yurtdışına çıkıp o memleketin insanlarını kültürünü tanımak çok hoşuma gidiyor. rizeye de gitseniz mardine de % 50 kültür aynı. ondan dolayı herşey doğal güzellik degildir.
    Cevapla
  • Ahmet Gül 10 yıl önce Şikayet Et
    Bayramlaşmadan kaçan CHP liler. inançlı türk milleti eşine dostuna akrabasına bayramlaşmaya gider . alem gider mersine bunlar gider tersine .
    Cevapla
  • abdullah taştan 10 yıl önce Şikayet Et
    gösteriş budalaları . bu yurt dışına tatil için gidenler anlamak zor . sorarım size yurt dışına tatile kaç kişi .rize yaylalarını gezmiş.kaç kişi. giresun a şavşat a veya sürmene ye, veya .urfa balıklı göl ya .veya mardin e .diyarbakır çifte minare ye tokat kebabı yemeye veya van gölüne, kafkasor boga güreşi. adın deve güreşleri.tarihi kırkpınar güreşleri, afyon kaplıcaları ,tekirdag kiraz festivali sümela manastırı na ,vs gitmiş .bence hiç biri çünkü başkalarının kendisi hakkındaki düşüncelerine önem veren bir insan ,başkaları için bir hayat yaşıyor demektir ...
    Cevapla