Memur-Sen'in açlık ve yoksulluk sınırı

Memur-Sen, Türkiye'de dört kişilik bir ailenin tüketmesi zorunlu olan gıdalar için harcaması gereken tutarın (açlık sınırı) bin 175 lira 604 kuruş, asgari şartlarda geçinebilmesi için harcaması gereken tutarın da (yoksulluk sınırı) 3 bin 189 lira 99 kuruş olduğunu bildirdi.

Memur-Sen'in açlık ve yoksulluk sınırı
Memur-Sen'in açlık ve yoksulluk sınırı
GİRİŞ 11.09.2013 15:38 GÜNCELLEME 11.09.2013 15:38
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Memur-Sen'in ağustos ayına ilişkin yaptığı açlık ve yoksulluk sınırı araştırmasına göre, gıda maddelerinin fiyatı, bir önceki ayın fiyatlarıyla karşılaştırıldığında yüzde 0,47 azaldı.

Ağustos ayında giyim fiyatlarında ortalama yüzde 1,87'lik bir azalış meydana gelirken, ısınma fiyatı yüzde 0,22 arttı.

Aydınlanma fiyatında bir değişimin yaşanmadığı ağustos ayında, barınma fiyatında yüzde 0,45 oranında yükseldi. Geçen ay, sağlık madde fiyatında, yüzde 0,38'lık, ulaşımda ise yüzde 0,54'lük artış oldu. Haberleşme fiyatında yüzde 0,20'lik azalışın yaşandığı ağustosta, temizlik malzemeleri fiyatı da yüzde 0,33 düştü.

Araştırmaya göre, ağustos ayında 4 kişilik bir ailenin açlık sınırı bin 175 lira 604 kuruş, yoksulluk sınırı ise 3 bin 189 lira 99 kuruş oldu.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 2
  • yıldırım 10 yıl önce Şikayet Et
    Erkek. Kamu-Sen benzer araştırma yapıp,benzer sonuçlara ulaştığında,ve bu sonuç yayınlandığında,bu sitede ve burada erkek gibi çıkıp her türlü lafı söyleyen,hakaret edenler. Sanırım ya bu haberi görmediniz,ya da doğruyu iktidarın arka bahçesi Memur-Sen söyleyince kabul edip sesinizi çıkarmıyor,Kamu-Sen söyleyince iktidarı savunmaya geçiyorsunuz. Ancak doğru bir tanedir.Ve İslam Dini,her ne olursa olsun doğruların,hakkın teslim edilmesi,gerçeğin tasdik edilmesi üzerine kurulmuştur.
    Cevapla
  • ramazan sarışınboğa 10 yıl önce Şikayet Et
    gündoğdu istifa. memura attığın gol unutulmaz. Faruk çelik'e siz bilirsiniz sayın bakanım deseydiniz, memur daha çok zam alırdı, bundan emin ol. İstifa et, seni tutan yok güççük enişte.
    Cevapla