Kurbanlıklar pazara indi - İşte ilk fiyatlar

Kurban Bayramı'na bir ay kala büyükbaş ve küçükbaş hayvanlar pazara çıkmaya başladı. Doğu'dan Batı illerine doğru kurban göçü yaşanırken pazarlarda ilk fiyat aralığı şöyle:

Kurbanlıklar pazara indi - İşte ilk fiyatlar
Kurbanlıklar pazara indi - İşte ilk fiyatlar
GİRİŞ 11.09.2013 11:11 GÜNCELLEME 11.09.2013 11:11

Koyunlar 350-1000 TL aralığında satılırken, dana fiyatları 3.500- 7 bin TL arasında.

Kurban Bayramı'na yaklaşık bir ay kala, üreticiler hayvanlarını pazarlara getirmeye başladı. Doğu'dan Batı illerine doğru kurban göçü yaşanırken, yıl boyunca besledikleri havyalarını İstanbul, Ankara ve Bursa gibi büyük illerde satmaya çalışan besiciler bayramdan ümitli.

GEÇEN YIL TATMİN ETMEDİ

Bursa'ya da bir yandan kurban pazarları kurulurken, hazır olan kapalı pazar yerlerinde ise kurbanlıklar alıcılarını beklemeye başladı. Yıldırım ilçesi İsabey Kurban Pazarı'na gelen kurban satıcıları bu yılki kurbandan ümitli. Geçen sene çok kötü bir kurban satışı gerçekleştirdiklerini anlatan besiciler, bu yılki kurban satışlarının ise iyi olacağı beklentisi içinde.

BÜYÜK GÖÇ BEKLENİYOR

Ardahan'dan kurbanlık dana getiren Murat Kazan, kurban satış yerini 8 bin liraya kiraladığını belirterek, "Buraya 46 tane dana getirdik, satışları bekliyoruz. Piyasa daha henüz belli olmadı, ancak güzel bir yıl bekliyoruz. Anlatılanlara göre bu yıl daha iyi olacak gibi. Geçen sene çok kötü bir kurban geçmiş. Danaların bu yıl 3 bin 500 ila 7 bin TL'ye kadar satışlar bekleniyor" diye konuştu. Doğu'da çok sayıda hayvan besisi yapıldığını anlatan Kazan, ilerleyen günlerde Batı'ya doğru büyük bir kurbancı göçü yaşanacağına dikkat çekti.

BİN LİRAYA DA KOYUN VAR

Tokat'tan gelen Baki Karakaş ise, kurbanlık koyun getirdiğini ifade ederek, "Biz de yeni geldik. Buraya 60 tane koyun getirdim. Fiyatlar 350 liradan başlayıp bin liraya kadar çıkıyor. Ben 2 tane koyun sattım" dedi.

FİYATLAR DEĞİŞMEDİ

Erzurum Narman Boğakale köyünden kurbanlık büyükbaş hayvan getiren İmdat Arslan ise, iyi bir sezon beklediklerini anlattı. Arslan, şunları söyledi: "Kurban satışlarının bu sene iyi olacağını tahmin ediyoruz. Kurbanlık danaların canlı kilosu Erzurum'da 11 lira civarında. Burada ise 13 lira civarında olacağını tahmin ediyoruz. İnşallah iyi olur. Çünkü yem bitkisi çok farklı, bir torba yem 45-50 lira civarında, kepeği, arpası, samanı ona göre. Yerlerde farklı, bundan dolayı da bir hayli masraflarımız artıyor."

KAYNAK: AKŞAM