BALO'nun ilk yükleri Avrupa'ya yola çıktı

TOBB ile bağlı oda ve borsaların katılımıyla 93 ortaklı olarak kurulan Büyük Anadolu Lojistik Organizasyonlar A.Ş. (BALO) tarafından, Anadolu sanayisinin Avrupa'ya trenle bağlanmasını amaçlayan çalışma çerçevesinde blok trenle Bandırma Limanı'na gelen yükler, gemiyle Tekirdağ'a gönderildi

BALO'nun ilk yükleri Avrupa'ya yola çıktı
BALO'nun ilk yükleri Avrupa'ya yola çıktı
GİRİŞ 09.09.2013 17:09 GÜNCELLEME 09.09.2013 17:09

Dün, Manisa'da, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım ve TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu'nun katıldığı törenle yola çıkan Anadolu'dan Avrupa'ya ilk blok tren, Bandırma'ya ulaştı. Bandırma Çelebi Limanı'na getirilen sanayi ürünleri, otomotiv yedek parçası, beyaz eşya ve seramik taşıyan konteynerler, burada gemiye yüklenerek Tekirdağ'a gönderildi.

Yaklaşık 6 saat içinde Tekirdağ'a ulaşacak yükler, Avusturya Demiryolları ile yapılan işbirliği kapsamında Almanya'nın Münih ve Köln kentlerine, ulaşacak. Süreç kapsamında diğer Avrupa ülkelerine de yük taşımacılığı gerçekleşecek.

Anadolu sanayisinin ürünlerinin, Avrupa'ya demiryolu ile ulaştırılmasıyla ilgili projenin en önemli odak noktası üzerinde yer alan Bandırma'da gerçekleşen ilk yükleme sırasında hazır bulunan Bandırma Ticaret Borsası Başkanı ve BALO Yönetim Kurulu Üyesi Halit Sezgin, projeyi dün Manisa'da gerçekleşen anlamlı bir törenle başlattıklarını ifade ederek, "Bu organizasyonun, Türk ekonomisine büyük katkı sağlayıp, ihracatçılar arasında rekabeti artıracağına inanıyorum. Bu projenin ayrıca Cumhuriyetimizin 100. yılı olan 2023'teki 500 milyar dolarlık ihracat hedefimize de katkı sağlayacağını düşünüyorum" dedi.

BALO'nun Avrupa Operasyon Müdürü Erkan Aksoy da Bandırma'dan ilk konteynerleri yola çıkarmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, "Bu proje, ihracatçıların hem zaman kaybını önleyecek hem de daha az navlun ücreti ödemelerini sağlayacaktır. Bu organizasyon kapsamında aynı zamanda demiryollarımızın gelişmesi projesine de katkı verilmiş olunacak" diye konuştu.