Elektrik faturalarını kabartan değişiklik

Boğaziçi Elek­trik Da­ğı­tım AŞ'­nin (BE­DAŞ) özel­leş­ti­ril­me­sin­den son­ra ku­rum, sessiz sedasız ta­ri­fe­ler­de de­ği­şik­li­ğe git­ti. Faturalar ikiye katlandı. Ancak dilekçe vererek tarifeyi değiştirmek mümkün.

Elektrik faturalarını kabartan değişiklik
Elektrik faturalarını kabartan değişiklik
GİRİŞ 09.09.2013 16:23 GÜNCELLEME 10.09.2013 12:05
Bu Habere 27 Yorum Yapılmış

Sözcü Gazetesi'nin haberindeki iddialara göre da­ha ön­ce ge­ce sa­at 22.00'­den son­ra ki­lo­vat ba­şı­na 0,18 li­ra olan fi­yat ar­tık uy­gu­lan­mı­yor. Elek­trik abo­ne­le­ri eğer ta­ri­fe de­ği­şik­li­ği yap­maz­lar­sa gün bo­yu ki­lo­vat ba­şı­na 0.25 li­ra öde­ye­cek. Ta­ri­fe de­ği­şik­li­ğiy­le ki­lo­vat ba­şı 0.25 li­ra olan fi­yat, 0.07 li­ra­ya ka­dar dü­şü­yor. Ya­ni tü­ke­ti­ci yüz­de 34 da­ha ucu­za elek­trik tü­ke­ti­yor.

3 tarife var

"3 za­man­lı ta­ri­fe­" adı ve­ri­len sis­tem­le sa­bah 06.00'dan ak­şam 17.00'ye ka­dar ki­lo­vat ba­şı­na 0.18 li­ra, ak­şam 17.00'den ge­ce 22.00'ye ka­dar 0.34 ku­ruş, 22.00'den sa­bah 06.00'ya ka­dar ise 0.07 li­ra üze­rin­den fi­yat­lan­dı­rı­la­cak. Böy­le­ce mev­cut ta­ri­fe­den yüz­de 20 ta­sar­ruf sağ­la­na­bi­le­cek. An­cak ta­ri­fe de­ğiş­tir­mek için bağ­lı bu­lu­nu­lan elek­trik iş­let­me mü­dür­lü­ğü­ne abo­ne­nin biz­zat di­lek­çe ile baş­vur­ma­sı ge­re­ki­yor.

Geç­ti­ği­miz yıl özel­leş­ti­ri­le­rek 1.9 mil­yar do­lar­la Cen­giz-Ko­lin-Li­mak Or­tak Gi­ri­şim Gru­bu­'na ve­ri­len BE­DAŞ ka­mu­nun uy­gu­la­ma­la­rı­nı de­ğiş­tir­di. Da­ha ön­ce ge­ce 10'dan son­ra elek­trik tü­ke­til­me­si du­ru­mun­da in­di­rim­li fi­yat uy­gu­la­nı­yor­du. An­cak özel­leş­tir­me­nin ar­dın­dan in­di­rim­li fi­yat uy­gu­la­ma­sın­dan vaz­ge­çil­di.

Tü­ke­ti­ci­ye hiç­bir bil­gi ve­ril­me­den ya­pı­lan bu de­ği­şik­lik­ten ise ha­be­ri ol­ma­yan abo­ne­ler hâ­lâ ge­ce da­ha ucuz ol­du­ğu­nu dü­şü­ne­rek, o sa­at­ler­de bu­la­şık ve ça­ma­şır ma­ki­ne­le­ri­ni kul­la­nı­yor.

KAYNAK: SÖZCÜ
YORUMLAR 27
  • Libertas Infinitus 10 yıl önce Şikayet Et
    HalitbinVelit. Kafanıza liber taş düşse anlamayacaksınız öyle görünüyor. Yine böyle hakaret etmiştiniz ağzınızın payını verip susturmuştum. Ya yorumumu anlamamışsınız, ya da hem AKP'li olmanın heyecanı hem de ödediğini faturaların yaşattığı öfke birbirine karışmış. Derdinizi ben çözemem. AKP'ye danışın.
    Cevapla
  • alaattin behar 10 yıl önce Şikayet Et
    Y E T E R. Bakınız halk için en önemli 3 cıktı var su-elektrik-doğalgaz ve 3 tanede girdi var secim yatırımı.sağlık-eğitim ulaşım bunlarlan çok uğraşırsan kaybedersin sayın benimde mensubu olduğum akpartili yöneticilerim.cengiz-limak kazanırken bizler ve secimdede hepimiz kaybederiz.
    Cevapla
  • destur 10 yıl önce Şikayet Et
    güncellemedir. o ii bakın faturaya. saatte akıllı ama benim sayaç doğru saati göstermiyor nedense bende alınan haksız kazanç haram olsun bu dünya da bir şey yapamıyoruz amma Allah'ın huzurunda hakkımı isterim buna vesile olanlarla beraber geçen gün elektrik sayacını üzerime aldım kullandığım elektrik için (yani açık)açma kapama aldılar yiyin tıksırıncaya kadar helan sandığınızı yiyin bakalım (haram konusunda hata ediyorsam Allah'ım benim affetsin )
    Cevapla
  • hacı 10 yıl önce Şikayet Et
    Özelleştirme.... Özelleştirmediğimiz bir kurum kaldı mı?
    Cevapla
  • anton kanton 10 yıl önce Şikayet Et
    hani sosyal dev let vardı. nerde kaldı bu sosyal devlet. valla her zamanki gibi büyük yetkililer bu işe bir el atmalıdır.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle