AnadoluJet Kocaeli-Ankara arası yeniden uçacak

AnadoluJet, 2 Eylül 2013 tarihi itibariyle Kocaeli-Ankara seferlerine kerşılıklı olarak tekrar başlamayı planlıyor.

AnadoluJet Kocaeli-Ankara arası yeniden uçacak
AnadoluJet Kocaeli-Ankara arası yeniden uçacak
GİRİŞ 24.08.2013 11:36 GÜNCELLEME 24.08.2013 11:36

AnadoluJet'ten yapılan açıklamaya göre, şirket, sanayinin başkenti olarak kabul edilen ve istihdam kapasitesi ile pek çok ilden vatandaşı bir araya toplayan Kocaeli'ni Ankara üzerinden bir saatten daha az aktarmalarla tüm Türkiye ile tekrar buluşturmaya hazırlanıyor.

23 Ağustos tarihinde Kocaeli Ticaret Odası tarafından düzenlenen, yerel ve mülki idare temsilcilerinin yanı sıra sanayi odaları ve sivil toplum örgütlerinin de davetli olduğu toplantıya katılan AnadoluJet'in İcrasından Sorumlu Türk Hava Yolları (THY) Bölgesel Uçuşlar Başkanı İbrahim Doğan, çok yakında Ankara - Kocaeli karşılıklı seferlerinin başlayacağını bildirdi.

Kocaeli halkının konforlu seyahat etmesi için ellerinden geleni yapacaklarını dile getiren Doğan, uçuşların ekonomik olması için büyük özen gösterdiklerini vurguladı. Her gün Kocaeli Cengiz Topel Havalimanı'ndan hareket etmesi planlanan uçakların 150 kişilik kapasiteye sahip olacağını kaydeden Doğan, yolcuların Kocaeli - Ankara direkt uçuşlarını 59 liradan, çok kısa bekleme süreleri ile Kocaeli'den Ankara aktarmalı tüm diğer kentlere uçuşlarını 99 liradan başlayan fiyatlarla karşılıklı olarak yapabileceklerini ifade etti.

Doğan,Türkiye'nin, İstanbul'dan sonra en büyük sanayi merkezi olan Kocaeli'nin gayrisafi hasılasında sanayi sektörünün payının 2013 itibari ile yüzde 70'i aştığına dikkati çekerek, AnadoluJet olarak Avrupa ve Asya'yı kara ve demiryolu ile bağlayan Kocaeli'ni hava yolu trafiği açısından da konforlu bir hale getirmeyi amaçladıklarını belirtti.

Bu amaç ile kısa bir süredir şehrin yerel ve mülki idarecileri ile toplantılar yaptıklarını ifade eden Doğan, bu görüşmeler neticesinde ihtiyaçları ve sorunları dinleyerek bir yol haritası çıkarttıklarını, 2 Eylül tarihi itibariyle de Kocaeli Cengiz Topel Havalimanı'ndan Ankara'ya karşılıklı seferleri başlatmayı müjdelemekten gurur duyduğunu dile getirdi.

KAYNAK: AA