Kamu-Özel ortaklığı ile Yozgat'a dev yatırım

Yozgat'ın tarihinde 'bugüne kadar yapılmış en büyük yatırım' olan Yozgat Eğitim ve Araştırma Hastanesi; Rönesans Holding, Sıla Grup ve Şam Yapı Ortaklığı ile hayata geçiriliyor.

Kamu-Özel ortaklığı ile Yozgat'a dev yatırım
Kamu-Özel ortaklığı ile Yozgat'a dev yatırım
GİRİŞ 19.08.2013 11:06 GÜNCELLEME 19.08.2013 11:06
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Türkiye'de 'Kamu Özel Ortaklığı (KÖO) modeli ile ilk hastane' olması planlanan hastanenin temeli, TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'nun katılımlarıyla 20 Ağustos 2013 Salı günü düzenlenecek törenle atılacak. 275 milyon TL'ye mal olacak hastanenin 24 ayda tamamlanarak 2015 yılı sonunda hizmete girmesi hedefleniyor.

İNŞAAT ALANI 3 BİN 300 KONUT PROJESİNE EŞİT

Yatırımı ve inşaatı dünyanın en büyükleri listesinde üst sıralarda yer alan Rönesans Holding tarafından yürütülecek hastane, Türkiye ve dünyadaki en önemli mimarlık ve mühendislik büroları tarafından projelendirildi. Teknik altyapısı ve fiziki özellikleri bakımından özel hastane standartları üzerinde tasarlanan hastane, ileri teknoloji ve donanıma sahip olarak inşa edilecek.

Hastane, 156 bin 567 metrekare alanda, 75 bin metrekare arsa üzerine inşa edilecek ve 475 yatak kapasitesine sahip olacak. 200 adet tek kişilik, 100 adet çift kişilik, odalara sahip olacak hastanede ayrıca 8 adet tek kişilik VIP oda yer alacak. İnşaat alanı olarak 3 bin 300 konut projesine eşit olan yatırım kapsamında yaklaşık 750 apartmanın hafriyatına denk olan 600 bin metreküp hafriyat yapılacak. İnşaatında 100 bin metreküp beton, 12 bin ton demir kullanılacak olan hastane 11 katlı olacak.

132 poliklinik 36 doktor modülü olacak

Endoskopi, Radyoloji, Nükleer tıp, Ameliyathane, Anjiyo, Acil, Diyaliz, Fizik Tedavi, Sterilizasyon, İleri Patoloji, Ketem ve Kemoterapi Birimleri gibi başlıca bölümlerin yer alacağı hastane 132 poliklinik, 36 doktor modülü, 15 ameliyathane ve 29 adeti engelli olmak üzere bin 207 araç kapasiteli kapalı otoparkı ile hizmet verecek.

YORUMLAR 1
  • mustafa demirdelen 10 yıl önce Şikayet Et
    sayın başbakan size sesleniyorum. sayın başbakana sesleniyorum....Elazığ'a bölge hastanesi yapılacak diye söz verdiniz verdiğiniz sözün üzerinden neredeyse 4 yıl geçti hastane tam bir muamma yapılacak mı yapılmayacak mı söz var ama icraat yok....biz başbakan söz verdiğimi yapar diye biliyorduk ve böyle diyenlerin de yanında büyüdük ama bu görüş tamamen değişmeye başladı...
    Cevapla