17 ilimizi şenlendirecek karardan esnaf memnun

5-15 bin asker kapasiteli acemi birliklerinin büyükşehirlerden daha küçük yerleşim yerlerine nakledilmesi, heyecana yol açtı. Her bölgedeki esnaf, birlikleri bekliyor...

17 ilimizi şenlendirecek karardan esnaf memnun
17 ilimizi şenlendirecek karardan esnaf memnun
GİRİŞ 16.08.2013 07:39 GÜNCELLEME 16.08.2013 08:21
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Milli Savunma Bakanlığı'nca yürütülen çalışmalar sonucunda 5-15 bin asker kapasiteli acemi birliklerinin Gümüşhane, Bayburt, Yozgat, Kırşehir, Nevşehir, Çankırı, Karabük, Kars, Adıyaman, Muş gibi 17 şehre nakledileceğine yönelik açıklamalar, bu illerdeki esnaf ve sanatkarı sevindirdi. Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu Başkanı Bendevi Palandöken, askeri birliklerin küçük şehirlere taşınmasının taşra illerini kalkındıracağını, ekonomilerini canlandıracağını belirtti.

İŞ HACMİ ARTAR

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Palandöken, "Kararla bu illerdeki göç duracak, büyük şehirlerden geriye dönük göçü de başlatabilecek. Bu karar ile taşra illeri 'acemi' sanayisi ile kalkınacak ve illerin ekonomisini canlandırarak istihdamı hiç kuşkusuz artıracaktır. Projenin zaman kaybedilmeden hayata geçirilmesini esnaf ve sanatkar camiası olarak bekliyoruz" dedi.

Acemi birliklerinin küçük şehirlerdeki ticaretten turizme her sektördeki iş hacmini artıracağını ifade eden Palandöken, bu illere yeni yatırımların yapılacağına dikkati çekti. Acemi birliklerinin, taşınacağı küçük şehirleri zaman içerisinde ekonomik olarak belli bir noktaya getireceğine işaret eden Palandöken, şunları kaydetti: "Ancak, bununla birlikte bu illerimize özel yatırım teşviki verilmesi sağlanmalıdır. Çünkü bu illerin çoğunluğunda hizmet sektöründe büyük eksiklikler var. Örneğin; birçok ilde otel sorunu var. Bu illerde acemi birliklerinin devreye girmesiyle hiç kuşkusuz A'dan Z'ye tüm esnaf ve sanatkar nasibini alacaktır. Anadolu'da göçün iyice durması için bir başka yapılması gereken yatırım ise vakıf ve özel üniversitelerin büyük şehirlere yapılmasının önüne geçilmesi ve mevcut üniversitelerin güçlendirilmesidir. Bu tedbirlerin alınması ile göç Anadolu illerinde tamamen duracağı gibi, tersine de döner."

KİLİS: BİZ DE İSTİYORUZ

Kilis Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Şevket Memiler, kentin ekonomisinin gelişmesi için askeri acemi birliği kurulması gerektiğini söyledi. Memiler, "Kilis'e askeri birliğin büyük katkısı olacaktır. Çarşıya çıkan asker, esnafın işlerini artıracaktır" dedi.

KAMPANYA BAŞLATTILAR

Acemi birliklerinin taşınacağı 17 il arasında Karabük de yer alırken, Ovacık ilçesinde vatandaşlar sosyal paylaşım sitesinde sayfa açarak ilçeye askeri birlik istedi. Kampanyada, "Ovacık'a askeri birlik istiyoruz. Bu konuda destek bekliyoruz açıklaması yapıldı.

YORUMLAR 6
  • Ahmet Öztoprak 10 yıl önce Şikayet Et
    Konya Ne Alaka. Haberin Ana Resmindeki il Konya Ama Haberin Konya ile Hiç bir Alakası Yok...
    Cevapla
  • aydin tiraki 10 yıl önce Şikayet Et
    seçilmiş iller. bartın ili neden yok kardeşim, en çok göç alan illerden biri bartın yıllardır...sanayisi yok tarımı yok, bari esnaf kazansın...
    Cevapla
  • murat buyuklu 10 yıl önce Şikayet Et
    yıllardır söylerim. bu fikri ve hatta bunun daha geniş kapsamlısını yıllardır söylüyorum. örneğin şap enstitüsü'nün ankara'da ne işi var. şap madeni (alunit) giresun şebinkarahisar, kütahya gediz ve izmir foça'da çıkarılıyor. bu şehirlerden izmir foça da gelişmiş sayılır. en azından askeri anlamda... o zaman giresun veya kütahya'ya kurulsun. ya da taki işletmeleri genel müdürlüğünün ankara'da olmasının artısı ne? kur soma ya da tavşanlı'ya... oralar da gelişsin. istanbul ve ankara gereksiz büyüdü...istanbul'a bundan sonra fabrika kurulmasına izin verilmesin. en azından aynı durum anadolu'da da aynı ekonomik getiriyi getirecekse tercih anadolu olsun.
    Cevapla
  • ahmet asan 10 yıl önce Şikayet Et
    ÇOK TA SEVİNMESİNLER. Acemi birliği 1 ay... bu süre içinde çarşı izni yok zaten.. yemin töreninde 1 gün sevinirse sevinir esnaf...
    Cevapla
  • Devrim ALCALI 10 yıl önce Şikayet Et
    İSTİHDAM OLUŞTURUR TABİKİ. sadece devlettemi istihdam oluyır acemi birliklerinin kurulması o ilde bir çok iş yerinin açılmasına imkan veriri bundan iyi istihdammı olur...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle