İşverenle anlaşan sendikayı bastılar

Düzce'de, sendikalarının kendilerinden habersiz işveren ile anlaşarak toplu iş sözleşmesine imza atmasına tepki gösteren işçiler önce sendika binasını bastı sonra da -655 Karayolu'nu bir süre trafiğe kapattı.

İşverenle anlaşan sendikayı bastılar
İşverenle anlaşan sendikayı bastılar
GİRİŞ 01.08.2013 13:20 GÜNCELLEME 01.08.2013 13:20

Düzce'ye bağlı Konuralp Beldesi'nde bulunan Standart Profil Fabrikası'nda çalışan işçiler bugün greve çıkmayı planlarken, sendika yönetiminin gece işveren ile anlaşarak toplu sözleşmeye imza attığını öğrendi. Bugün Necip Güney Caddesi'nde bağlı bulundukları Petrol İş Sendikası'nın şubesini basan yaklaşık 200 işçi, Petrol İş Düzce Temsilcisi Ünal Akbulut'a tepki gösterirken, anlaşmanın fesh edilmesini istediler. Çok sayıda polis sendikanın bulunduğu yere gelerek önlem aldı.

POLİS BİBER GAZI İLE MÜDAHALE ETTİ

Öfkeli işçiler, sendika binasına gelen Petrol İş Genel Başkanı Mustafa Öztaşkın'a da tepki gösterdiler. Mustafa Öztaşkın işçilere imzalanan sözleşme ile ilgili açıklamada bulundu. İşçiler sendikanın önünde eyleme devam ederken, Petrol İş Sendikası Düzce Temsilcisi Ünal Akbulut'un bulunduğu otomobile binen bazı işçiler fabrikaya gittiler. Fabrikada çalışan işçiler de iş bırakırak protestoda bulundu. Ünal Akbulut'un istifa ettiğini açıklamasına işçiler tepki gösterirken, polis, Akbulut'un üzerine yürüyen işçilere biber gazıyla müdahalede bulundu. Ünal Akbulut polis aracına alındı.

KARAYOLUNU ULAŞIMA KAPATTILAR

İşçiler saat 12.20 sıralarında, fabrikanın önünde geçen Düzce ile Akçakoca arasındaki D-655 Karayolu'nu ulaşıma kapattı. Polisin uyarıları üzerine işçiler Düzce istikametini ulaşıma açtı. Polis, Akçakoca istikametinin de ulaşıma açılması için işçilerle görüşürken, yolda uzun araç kuyrukları oluştu. Polisin uyarıları sonucu yol yaklaşık 20 dakika sonra ulaşıma açıldı.

Sendikanın fabrika yönetimi ile asgari ücretle çalışanın maaşında 100 TL iyileştirme, ayrıca tüm işçiler için birinci 6 ay için 85 TL, ikinci 6 ay için 85 TL sonraki aylar için ise enflasyon üzerinden 65 lira fazla ve bayramlarda 200 TL alınması yönünde anlaşmaya vardığı öğrenildi.

KAYNAK: DHA