3 milyon memur için zam pazarlığı başlıyor

3 milyon memurun zam pazarlığı 1 Ağustos'ta başlıyor. Memur-Sen, hükümetten 2014 ve 2015 için yüzde 6 artı 6, Kamu-Sen her 6 ay için yüzde 10 zam istiyor. KESK ise enflasyonun altında kalan maaşlar için daha iyi bir iyileştirme talep ediyor.

3 milyon memur için zam pazarlığı başlıyor
3 milyon memur için zam pazarlığı başlıyor
GİRİŞ 27.07.2013 06:47 GÜNCELLEME 27.07.2013 06:47
Bu Habere 14 Yorum Yapılmış

Hükümetle 3 milyon memur arasında yapılacak zam pazarlığı 1 Ağustos'ta başlıyor. Görüşmelerde memurların 2014 ve 2015 yılları için alacağı zam oranları ve özlük hakları ele alınacak. Geçen sene bir ay süren görüşmelerden sonuç alınamamış, zam oranını Kamu Görevlileri Hakem Kurulu belirlemişti.

MASADA KİMLER VAR

Kamu İşveren heyetiyle, sendikalar arasında yapılacak toplusözleşme görüşmelerinde Kamu İşveren heyetine Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Kamu Görevlileri Sendikaları heyetine de Memur-Sen Başkanı Ahmet Gündoğdu başkanlık edecek. Görüşmelere KESK Başkanı Lami Özgen ile Kamu-Sen Başkanı İsmail Koncuk da katılacak. Hükümetle memurun pazarlık masasında 2014 ve 2015 yılları için yapılacak zamların yanısıra, memurun ekonomik, sosyal ve özlük haklarına yapılacak iyileştirmeler bulunacak. Ayrıca kreş yardımı ve ulaşım desteği de talepler arasında.  

BAYRAM İKRAMİYESİ İSTİYOR

Kamu-Sen Başkanı Koncuk, 1 Ocak 2014'ten geçerli olmak üzere yüzde 10, 1 Temmuz 2014'ten itibaren de ilaveten yüzde 10 zam yapılmasını istedi. 2015 yılı içinde aynı şekilde tüm kamu görevlilerine ve emeklilerine birinci ve ikinci aylık dilimlerde ayrı ayrı yüzde 10'ar maaş artışı talep etti. Koncuk, yılda iki kez dini bayramlar öncesinde tüm kamu görevlilerine 843 liralık ‘bayram ikramiyesi' ödenmesini de önerdi. Kalkınmada öncelikli yörelerde çalışan personel için mahrumiyet yeri ödeneği getirilmesini de isteyen Koncuk, Kamu-Sen'in taleplerini Hürriyet'e şöyle anlattı: “Eğer taleplerimiz kabul edilmezse diğer konfederasyonlarla istişarede bulunacağız. Türkiye çapında eylem ve iş bırakma kararı alacağız. Yüzde 10 istiyoruz. Pazarlık masasında yüzde 8-9 gibi önerileri kabul ederiz ama yüzde 3 gibi bir öneri gelirse eylem kararı veririz.”

MEMUR-SEN'İN TAVRI

KESK Başkanı Lami Özgen ise ücret zamlarında geneli temsil eden enflasyon yerine farklı gelir gruplarının farklılaşan enflasyonunun dikkate alınması istedi. Özgen en düşük memurun maaşının yoksulluk sınırı olan 3 bin 481 liraya yükseltilmesini de talep edeceklerini vurguladı. Hükümetin geçen sene verdiği artışın sadece dolmuş ücretlerindeki artışa denk geldiği söyleyen Özgen “Memur-Sen'in tutumu önemli olacak. Enflasyonun üzerinde iyileştirme bekliyoruz. Geçen sene Memur-Sen'in imza attığı zam oranı büyük bir handikap. Haziran ve temmuz enflasyonu bu oranların çok üzerine çıktı” dedi.

Memur-Sen de yaptığı açıklamayla hükümetten her 6 ay için yüzde 6 zam istedi.

HÜRRİYET

YORUMLAR 14
  • mustafa kurt 10 yıl önce Şikayet Et
    haydi büyük başkan a gündoğdu. sen ne kadar az zam verdirirsen önümüzdeki se3çimde milletvekili olma ihtimalin o kadar yüksek olur bak türk işş e bak hak iş e boşver memuru zam bahane milletvekilliği şahane ohhhhhhhhhhhhhhhhhh
    Cevapla
  • İskender Melekli 10 yıl önce Şikayet Et
    MEMUR SEN HİÇ BİR ZAMAN MEMURUN YANINDA OLMADI.. Memur Sen gerçek anlamda hiç bir zaman memurun yanında olmadı ve çıkarını savunmadı.Siyasetten başka bir şeyde yapmadı.Şimdi bunlara güvenerek yapılacak sözde pazarlığa ancak siyasi çıkarları olanlar inanır.
    Cevapla
  • Hacı Ahmet ALAGÖZ 10 yıl önce Şikayet Et
    istemiyoruz..... biz hiç bir şey istemiyoruz. Zaten istesek ne olacak, verecekler mi? Memurda %1 ler tartışılırken vekiller %45 leri götürüyor. memurların maaşları avrupayla kıyaslanırken kişi başı milli gelire oranına göre, devlet başkanları kıyaslanırken doğrudan kıyaslanıyor. 11 yıldır aldığımız zam oranları kişibaşı milli gelirdeki artışın altında, kime gidiyor bu paralar. Özellikle öğretmenler olarak hükümetten hiçbir olumlu beklentimiz yok. Bizi işimizden atmasalar iyidir...
    Cevapla
  • Ahmet Bolat 10 yıl önce Şikayet Et
    Sendika=Çıkar çevresi. Euzümineşsendika. Sendikalara sesleniyorum.Allah aşkına gölge etmeyin bari.Sizden gelen hayır Allah'dan gelsin.Şimdiye kadar ne istedinizde oldu.(Bir kaç memur yada müdürün atanmasında başka)
    Cevapla
  • beng-i felah 10 yıl önce Şikayet Et
    boşuna kimse kimseyi kandırmasın ve kendini yormasın. memura verilecek zammı nasılsa enflasyon rakamları belirliyor o zaman çıkıp orada meddahlık yapıp milletin gözünü boyamaya gerek yok.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle