Memur-Sen, yüzde 12 zam istiyor

Memur-Sen, memur maaşlarına birinci ve ikinci altı aylarda yüzde 6'şar zam yapılmasını ek ödemelerde en az 100 TL artışa gidilmesini istedi.

Memur-Sen, yüzde 12 zam istiyor
Memur-Sen, yüzde 12 zam istiyor
GİRİŞ 24.07.2013 14:45 GÜNCELLEME 24.07.2013 15:03
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

2014 yılının ilk 6 aylık diliminde yüzde 6 ikinci 6 aylık diliminde yüzde 6 olmak üzere toplam yüzde 12'lik maaş zammı istediklerini belirten Konfederasyon Başkanı Ahmet Gündoğdu, "2015 yılı içinde 6 artı 6 olmak üzere yüzde 12'lik bir zam talebimiz var." diye konuştu.

Gündoğdu, 2014-2015 yıllarını kapsayan kamu görevlileri toplu sözleşme görüşmeleri öncesi kamu idaresine sunacakları taleplerini konfederasyonun Genel Merkezi'nde düzenlediği basın toplantısıyla açıkladı.

Gündoğdu, "Bu yıl Allah'a hamdolsun tüm mazeretlerin bittiği her ikisinin toplamından daha fazla sayıyı ve 11 hizmet kolundan 10'una sahip olarak rakiplerin oluşturduğu dedikodu ve kirliliğe son verildi. Toplu sözleşme masasında resmi pazarlık yetkisi olan 11 hizmet kolu var. Bunun 10'unda Memur-Sen yetkili 1'inde KESK yetkilidir. Genel toplu sözleşmede en çok üye sahibi konfederasyonda Memur-Sen'dir. Bundan sonrada bolca istekler dedikodular duyacaksınız bunun masa da hiçbir geçerliliği yoktur." diye konuştu.

"KIRMIZI ÇİZGİMİZ; İŞ GÜVENCESİ"

Çözüm sürecindeki kırmızı çizgilerini ifade ederken şehitleri, şehit yakınlarını üzmemek, demokratikleşme, vatanın bütünlüğü, dil, bayrak gibi kavramları net ortaya koyduklarını kaydeden Gündoğdu, "Çalışma hayatı ile ilgili de net kırmızı çizgimiz iş güvencesidir. Onlarca çalışmada bunu dile getirdik. Onun için taşeronlaşmaya, esnek çalışmaya ve iş güvenliğine zarar verecek yaklaşımlara şiddetle karşıyız." şeklinde konuştu.

Gündoğdu, "Taban aylığa istediğimiz 2014 için 100 TL zam var ki bu hizmetçiden müsteşara tamamı için 100 TL olması dolayısıyla makasın daralmasına karınca kararınca bir katkı sunan zam. Bu emekliye yansıyan boyutuyla da önemli. Taban aylığa 2014 yılı için 100 TL zam istiyoruz ek ödemelerin ve maaşların tamamının emekliliğe yansıtılmasını istiyoruz. Yüzdelik zam olarak 2014 yılı için 6 artı 6. 2015 yılı için 6 artı 6 olmak üzere yüzde 12'şer zam talep ediyoruz." ifadelerini kullandı.

KAYNAK: CİHAN
YORUMLAR 10
  • sanalingilizce 10 yıl önce Şikayet Et
    Adil Okur ve bu zihniyeti taşıyanlar. Adil okur diye birisi yorum yazmış. Neymiş bir takım iyileştirmeler yapılmış. sana bir takım iyileştirme sayardım ama yorum yayınlanmaz. Bu millet koyun değil tamam mı? Kimin ne yaptığını bilecek seviyede. Sadece herkes çıkarları doğrultusunda hareket ediyor. Aynı senin gibi. Aynı benim gibi. Bu nedenle memur-sen'i sonuna kadar kullanmak gerekir.
    Cevapla
  • kürşat birlikçi 10 yıl önce Şikayet Et
    YALANCIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIII. Şeref sözü verdin yemin ettin namusum dedin ne oldu hepsi yalan oldu Allahını seversen Hükümetin yalakalığını bırak delikaknlı ol ben eğitim birsenliyim milletin yüzüne bakamıyorum utanıyorumi bende utanma duygusu var ama sende yok allah rızası için vazgeç bu sevdadan Delikanlı ol al hakkımızı erkekçe al hakkımızı nolurrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr Biz üvey evlat değiliz
    Cevapla
  • mustafa yalçın 10 yıl önce Şikayet Et
    öğretmene ek ödeme. eğer bundada öğretmene ek ödeme çıkmazsa yazıklar olsun eğitim birsenede akp yede
    Cevapla
  • Adil Okur 10 yıl önce Şikayet Et
    haydi hayırlısı. Memur-Sen'e güveniyoruz. Nasıl ki sözleşmeli personelin kadroya geçirilmesini sağladıysa, nasıl ki 4-C lilerin çalışma sürelerini artırdıysa, nasıl ki kurumlar arası maaş dengesini sağladıysa, nasıl ki onlarca kazanımın altına imza attıysa, öğretmen ve öğretim üyelerinin ek ödeme mağduriyetini giderecektir. Başkanım sana güveniyoruz...
    Cevapla
  • extraor2 10 yıl önce Şikayet Et
    öğretmen ve hizmetli maaşlarına dikkat edilsin. hizmetliler öğretmenden fazla maaş almaya başladı buna dikkat edilsin artık.hizmetliler maaşın kadar konuş demeye başladı. iş te yapmıyorlar.sayın temsilci geçen defa öğretmenler es geçildi bu sene mutlaka al o ek zammı..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle