53 bin muhtar müjdeli haberi bekliyor

TBMM, tatile girmeden önce sözleşmeli personele kadro verilmesi ardından diğer bir müjdeli haberi de muhtarlara verecek. Buna göre, Türkiye genelindeki yaklaşık 53 bin muhtarın maaşı, Meclis'teki yeni düzenleme sonrası 420 liradan ocak ayı itibarıyla 875 liraya yükselecek.

53 bin muhtar müjdeli haberi bekliyor
53 bin muhtar müjdeli haberi bekliyor
GİRİŞ 09.07.2013 15:08 GÜNCELLEME 10.07.2013 06:34
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

Türkiye Muhtarlar Federasyonu Genel Başkanı Ramazan Özünal yaptığı açıklamada, muhtarların özlük haklarının Torba Kanun Teklifi'ne dahil edilmesine ilişkin, geçen hafta Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile grup toplantısından sonra görüştüğünü belirterek, görüşme sonrasında muhtar maaşlarının 875 liraya çıkarılmasıyla ilgili sürecin hız kazandığını bildirdi.

2004 yılında 120 lira olan muhtar maaşlarının bugün 420 lira olduğunu vurgulayan Özünal, "Yine Sayın Başbakan ve ilgili Bakanlarla görüştük. En sonunda geçen hafta Sayın Başbakanımız ile grup toplantısından sonra görüştüm. Kendisiyle görüşme sonrasında muhtar maaşlarının 875 liraya çıkarılmasıyla ilgili süreç hız kazandı" diye konuştu.

Başbakan Erdoğan ile çeşitli sebeplerle defalarca görüştüğüne dikkati çeken Özünal, "Sayın Başbakanımız, samimi söylüyorum geçen hafta gruptan çıktığında bana çok içten davrandı. Bu yüzden kendisine şunu söyledim: 'Sayın Başbakanım, muhtarlarımız sizden güzel havadisler bekliyor, merak ediyor' dedim. Daha sonra maaşlarımız gündeme geldi ve gerçekten çok samimi davrandı. Kendisi de 'Peki, ben bizzat ilgileneceğim' dedi. Bizzat kendilerine bunun için teşekkür ederim" ifadesini kullandı.

"Bizim için ilaç gibi oldu"

"Bu yeni düzenleme bizim için ilaç gibi oldu" diyen Özünal, muhtarların maddi durumlarının iyi olmadığını, Bağ-Kur prim borcunun, devlet tarafından ödenmesinin kendileri için çok önemli olduğunu dile getirdi.

Anayasa'nın 127. maddesinde muhtarların hakları ve tanımıyla ilgili hiçbir şey olmadığına işaret eden Özünal, "Anayasada, belediye ve yerel yönetimlerin haklarıyla ilgili maddeler var ama bizle ilgili bir düzenleme yok. Bu yüzden bizle ilgili de bir tanımlama yapılmasını istiyoruz. Biz şimdi çağdaş muhtarlığı yaratmak istiyoruz ve halkımıza çağdaş hizmet vermeyi hedefliyoruz. Gayretlerimiz bu yönde. Ümit ediyorum ki, siyasi iradenin de gayretleriyle çağdaş muhtarlığı hepimiz yaratırız" değerlendirmesinde bulundu.

YORUMLAR 11
  • talip baş 10 yıl önce Şikayet Et
    muhtar. illerde ,ilçelerde ve beldelerde tüzel kişiliği kesinlikle sona ermiştir ne yaptıkları belli değildir onların yapacagı işi zabıtaların yapacağına inanıyorum devletin maaş yerine bu konuya el atmasını beklyoruz.bir mutarın 5 yıllık maliyeti 52.500 tl köyler hariç(36000) yaklaşık 17000 mahalle muhtarı var yani il ilçe belde mah.muhtarlarının 5 yıllık maliyeti 892.500.000 tl köyleride dahil edersek toplam 2.782.500.000 tl 5 yılda ödenecek bu günkü değer
    Cevapla
  • anti zullüm 10 yıl önce Şikayet Et
    daha bir tane adam gibi muhtar görmedim. acilen kaldırılmalı. aldıkları para haram.bir belgeden 4 lira para alıyorlar...hesaplayın gerisini...
    Cevapla
  • HİCRİ TATAROĞLU 10 yıl önce Şikayet Et
    MUHTARLIK GEREKSİZ Mİ?. sevgil tiçır bi sizin köyün muhtarına sorda neler yapar? köyde bi eksiğiniz gediğiniz olduğunda hepiniz vurdumduymaz olursunuz.Hemen muhtara hesap sormaya kalkarsınız şunu unutmayın MUHTAR olmazsa devlet sizin sıkıntılarınıza geç ulaşır ve aynı tempoda(geç) cevap verir.
    Cevapla
  • Teacher 10 yıl önce Şikayet Et
    Köyümüzün muhtarı . Sual: Ne iş yapar? Cevap: Hiçbir iş yapmaz. Yapılacak işe de engel olurlar. Devlet neden maaş verir anlamış değilim. Muhtarlık kesinlikle gereksizdir.
    Cevapla
  • kuant quazar 10 yıl önce Şikayet Et
    Gelismis ulkelerde muhtarlik yok!. Muhtarlik diktatorluk zamanindan kalma gereksiz ve burokrasiyi artirici ve vatandasa masraf cikarici luzumsuz bir seydir ve derhal kaldirilmalidir. Noterlikler bile birte bizde var. Bugunku teknoloji muhtarlik ve noterlik gibi iki masraf ve burokrasi canavarinin gerekliligini imkansiz kilarken biz hala onlari aktif sekilde kullanmaktayiz! Buna imkansizi basarmak denir!!
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle