Ramazan fırsatçıları deşifre edilecek

Ramazan ayında en çok tüketilen ürünlerin fiyatlarını tüketicinin sık alışveriş yaptığı marketlerden alan Tüketiciler Birliği, keyfi zam yapanları marka marka, isim isim açıklayacak.

Ramazan fırsatçıları deşifre edilecek
Ramazan fırsatçıları deşifre edilecek
GİRİŞ 09.07.2013 11:59 GÜNCELLEME 09.07.2013 11:59

Tüketiciler Birliği Genel Başkan Vekili Hatice Saadet Kalyoncu  yaptığı açıklamada, bazı spekülatörlerin Ramazan ayını fırsat bilerek birçok üründe zam hazırlığında olduğunu söyledi.

Halkın geleneklerini fırsat bilen spekülatörlerin Ramazan ayını beklediklerini anlatan Kalyoncu, fırsatçılara göz açtırmayacaklarını, vatandaşın yanında olduklarını ifade etti.

Büyük illerdeki Tüketiciler Birliği şubeleri vasıtasıyla vatandaşların sıklıkla alışveriş yaptığı marketlerdeki fiyatları takip ettiklerini vurgulayan Kalyoncu, şunları kaydetti:

"Ramazan ayında en çok tüketilen kırmız et, beyaz et, kahvaltılıklar, un, çay, şeker, kavun, karpuz, iftarlık ve ikramlıkları marka, fiyat ve kalitelerine göre not aldık. 15 gün boyunca bu marketlerdeki fiyatları izleyeceğiz. Keyfi artış yapan, fahiş kar oranları koyan market ve markaları Ramazan ayının 15'inde deşifre edeceğiz. Fiyatları artıran marketler varsa, vatandaşları buradan alışveriş yapmamaları için uyaracağız."

"Vatandaş faydasını gördü"

Ramazan fırsatçılarının deşifre edilmesi uygulamasını 4 yıldır yaptıklarına dikkati çeken Kalyoncu, sözlerine şöyle devam etti:

"Deşifre işlemini yapıyoruz. Çünkü son iki yılda bunun çok faydasını gördük. Keyfi fiyat artışları olmadı. Bu yıl da mevsim şartları çok iyi gitti. Özellikle sebze ve meyvede anlamsız fiyat artışlarının olmayacağını düşünüyoruz. Ekonomi de iyi durumda. Burada vatandaşın da dikkat etmesi gereken noktalar var. Kesinlikle israftan kaçınmalılar. Ramazan gelince bazı tüketiciler 'zam gelebilir' endişesiyle ihtiyaç fazlası alısveriş yapıyor. Fiyatların keyfi artışındaki önemli sebeplerden biri de ihtiyaç fazlası alışveriş. Piyasayı fazla hareketlendirmeyecek şekilde alışverişimizi yapalım."

Kalyoncu, tüketicilerin de piyasayı takip etmeleri gerektiğini, Tüketiciler Birliği'nin gözünden kaçan zamları bilgi@tuketiciler.org e-mail adresine şikayet edebileceklerini sözlerine ekledi.