Ramazan ayında fırsatçılara dikkat

TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, “3-5 Liraya baklava, börek olmaz. Hijyenik olmayan koşullarda yol kenarında, araç arkalarında satılan tatlı, ekmek ve kadayıf gibi yıkanmadan yenebilen ürünlerden uzak durun” dedi.

Ramazan ayında fırsatçılara dikkat
Ramazan ayında fırsatçılara dikkat
GİRİŞ 30.06.2013 11:06 GÜNCELLEME 30.06.2013 11:06

Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, Ramazan Ayı'nın gelişiyle birlikte fiyatların artacağı yönünde spekülasyonlarının başladığını belirterek, “Aslında söylenen zamlarda olmuyor. Piyasada paranın dönmediği bir zamanda fiyatlara zam yapan kendine zarar verir. Bereket ayı Ramazan'da ette, şarküteri pastırma ve sucukta, unlu mamullerde, bakliyatta yüzde 30 tüketim artışı beklenmektedir.

Bilhassa et ve bakliyat arzında sıkıntı yoktur. Fiyatların düşmesini de çok olumlu karşılıyorum. Mevsimsel olarak beyaz et tüketimi bu dönemde artmaktadır. Kaliteli et alacaklar için kasap esnafının yeri ayrıdır. Müşterisini tanır ve ne isteyeceklerini bilir. Eti ona göre verir, gerekirse verdiği etin tarifini bile yapar” şeklinde konuştu.

“HİJYENİK ÜRETİME DİKKAT”

Ramazan ayının gelmesi ile tüketimi artan tatlı, şekerlemeler ve şarküteri ürünlerinin merdiven altı denilen kaçak üretimle piyasaya sürecek ramazan fırsatçılarına işaret eden Palandöken, birçok ürünün sağlığı tehdit eder boyuta geldiğinin altını çizerek, “Tüm halkımızı bir kez daha uyarıyoruz. 3-5 Liraya baklava, börek olmaz. Bilhassa Ramazan ayında artan merdiven altı üretilen gıda ürünlerini kesinlikle almayın.

Hijyenik olmayan koşullarda yol kenarında, araç arkalarında satılan tatlı, ekmek ve kadayıf gibi yıkanmadan yenebilen ürünlerden uzak durun. Alacağınız üründen önce alışveriş yapacağınız esnafı iyi tespit edin. Çünkü gerçek esnaf yani mahallenizdeki bakkal, manav, kasap, şarküterici kim olursa olsun kendi yemediği bir ürünü müşterisine satmaz. Onun için gıdadan önce alışveriş yapacağınız müesseseyi çok iyi seçmelisiniz” diye konuştu.

“DENETİMLER HAKLILIĞIMIZI ORTAYA KOYDU”

Tüketicinin aldatılmaması için denetimlerin artırılmasına vurgu yapan Palandöken, “Olması gereken fiyatın altında satılan ürüne şüpheyle yaklaşılmalıdır. Maalesef mübarek Ramazan ayında insan sağlığına zararlı işlerle uğraşan, 3 kuruşa müdane eden bu tür fırsatçı insanlar olduğunu görüyoruz. Vatandaşımız ürünlerin paketleri üzerinde yazan özelliklerle, satılan ürünlerin içeriklerinin aynı olmasına dikkat etmelidir. Eğer değilse şüphelendiği ürünleri yetkililere bildirmelidir” dedi.

(İHA)