Vatandaş çeyrek altına hücum etti

Fiyatlar dibi görünce vatandaş varını yoğunu altına yatırdı. Düğünlerin de etkisiyle Kapalıçarşı bayram yaptı. Son 6 ayda satılan altının miktarı 3.5 milyar lirayı buldu.

Vatandaş çeyrek altına hücum etti
Vatandaş çeyrek altına hücum etti
GİRİŞ 24.06.2013 09:33 GÜNCELLEME 24.06.2013 10:22
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Türk vatandaşı için altın yine güvenli liman oldu. Yılbaşından bu yana yüzde 15'in üzerinde düşüş yaşayan altın fiyatları, alım için fırsat yarattı. Amerikan Merkez Bankası (FED) Başkanı Ben Bernanke'nin açıklamalarının dünya piyasalarını sarsması sonrası, son yılların en düşük fiyatına gerileyerek 1.300 doların altını gören altın içeride de vatandaşın ilgisini çekmeye devam ediyor. Yaz aylarıyla birlikte düğün mevsiminin gelmesinin de etkisiyle, altın alımı artarken yılbaşından bu yana piyasaya sürülen miktar 39 tonu buldu.

ÇEYREK ALTINA HÜCUM

Darphane'nin piyasaya sunduğu 39 ton altının tamamı el değiştirirken, harcanan para da 3.5 milyar liraya yaklaştı. Dolardaki oynaklık, Borsa'nın güven vermemesi, küçük yatırımcıyı da altına yöneltti. Vatandaşlar ellerindeki birikimlerle altın alırken, tekrar yükseleceği umudunu taşıyor. 170 liralara kadar çıkan çeyrek altın, 130'lu rakamlara gerilerken, en çok ilgiyi gören altın türü oldu.

DÜŞÜŞ SÜREBİLİR

Uzmanlar FED'in sıkılaştırma politikasına geçiş sinyali vermesinin ardından profesyonel yatırımcıların altında satışa geçtiğini, bu yüzden düşüşün devam edebileceğini belirtiyor. Kapalıçarşı uzmanları ise altındaki gerilemenin dolar fiyatlarına bağlı değişebileceğini kaydetti.

KAYNAK: TAKVİM
YORUMLAR 5
  • furkan demir 10 yıl önce Şikayet Et
    700-800 doları bulmaz . Ama 1100 lere kadar gerileyebilir bu gidişle... O zaman satın alabiliriz.
    Cevapla
  • kemal özyurt 10 yıl önce Şikayet Et
    hala yüksek. altının onsu 700 - 800 $ lar seviyesinde olursa alırım 2006 yılında 35-37 lira civarında idi ne olduda buralara geldi hala pahalıdır altın ben şahsen kesinlikle almam
    Cevapla
  • alat asim 10 yıl önce Şikayet Et
    AMAN ! ALTIN HESABI AÇTIRMAYIN !!!. Altın hesabı, bankaları kazandırmak için bir düzenektir. Saklaması zor olsa da altın cisim olarak alınmalı. Ne olduğuna şöyle bir bakın, kısa geçmişte bankalarda altın hesapları açıldı, yüksek miktarlarda, Ne oldu??? hepsi bankaya verdiği parayı eksik olarak geri alıyor şimdi, Ne zaman ki , altın piyasada biter, ve , agop, moiz, altın sat, altın lazım denir ise, o zaman altına zam gelir. Yoksa hesaplar görecelidir. altın cisim olarak aranmaz ise piyasa işleticileri orantıya göre altın Fiatlarını düşürür.
    Cevapla
  • mevhibe inal 10 yıl önce Şikayet Et
    Hayırdır inşAllah!. İnsanlar altına hucum ediyor. Başkan Andrew Jackson'un," Ulusu tehdit ediyor"..Başkan Franklin Rosewelth'in , "Büyük Merkezlerdeki bir finans unsuru ta Andrew jacksondan beri yönetime sahip olmuştur", Para komitesi Başkanı Louis McFadden'in " ....artık Amerika dünyayı köleleştirmek isteyen çoğu Yahudi Uluslararası bankarler ve Sanayicilerin kontrolünde bir süper devlet olmuştur" dediği Abede özel Merkez Bankası FED, karşılıksız dolar basmaya devam ediyor, bakalım işin sonu nereye varacak.
    Cevapla
  • ahmet guven 10 yıl önce Şikayet Et
    millet takı için abandı. yazın zaten bir sürü çeyrek altın takı için alınıyor ee millet ucuz bulunca abanmış kimsenin yastık altına filan koyacağından değil :)
    Cevapla