Memur olacaklara bakanlıktan müjde!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, 2013 yılı Haziran ayı KPSS sonuçlarına göre yapılacak merkezi yerleştirme işlemleri için, 247 kamu kurum ve kuruluşlarınca toplam 18 bin 846 kadro ve pozisyon için yerleştirme talebinde bulunulduğunu bildirdi.

Memur olacaklara bakanlıktan müjde!
Memur olacaklara bakanlıktan müjde!
GİRİŞ 20.06.2013 12:31 GÜNCELLEME 20.06.2013 12:52
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Bakan Çelik, yazılı açıklamasında, kamu görevlerine İlk defa atanacaklar için yapılacak sınavlar hakkında genel yönetmelik hükümleri çerçevesinde, kamu kurum ve kuruluşlarınca Devlet Personel Başkanlığına bildirilen kadro ve pozisyonların ilgili mevzuatlar çerçevesinde incelenerek ilan edilmek üzere ÖSYM Başkanlığına gönderildiğini belirtti.

Çelik, "2013 yılı KPSS yerleştirme takvimine göre 24 Haziran-3 Temmuz 2013 tarihleri arasında tercihlerin alınacağı 2013/1 yerleştirmelerinde, 247 kamu kurum ve kuruluşunca toplam 18 bin 846 kadro ve pozisyon için yerleştirme talebinde bulunulmuştur" açıklamasını yaptı.

Talep edilen toplam kadro ve pozisyonların yaklaşık yüzde 11'inin ortaöğretim düzeyinde olduğunu ifade eden Çelik, yüzde 33'ünün ön lisans, yüzde 56'sının da lisans düzeyinde olduğunu bildirdi.

Bu kadro ve pozisyonların kamu kurum ve kuruluşlarına göre dağılımı şu şekilde:

-190 sayılı KHK'ya tabi kurumlar (üniversiteler hariç) 13 bin 211

-Üniversiteler 3 bin 441

-Mahalli İdareler bin 19

-Kamu İktisadi Teşebbüsleri bin 159

-Diğer (MGK Genel Sekreterliği) 16

-Hizmet sınıfının dağılımı:

-Sağlık ve Yardımcı Sağlık Hizmetleri Sınıfı 5 bin 761

-Genel İdare Hizmetleri Sınıfı 8 bin 819

-Teknik Hizmetler Sınıfı 2 bin 502

-Avukatlık Hizmetleri Sınıfı 292

-Yardımcı Hizmetler Sınıfı 310

-Öğretim Hizmetleri Sınıfı 3

-KİT pozisyonlarının öğrenim durumlarına göre dağılımı:

-Ortaöğretim 117

-Ön lisans 249

-Lisans 793

YORUMLAR 7
  • ahmet şengül 10 yıl önce Şikayet Et
    taşeron işçiler. sayın bakanım 4 senedir taşeronları oyalıyorsunuz,var olan haklarını yeniden varmış gibi basın üzerinden bizleri uyutmaya çalışıyorsunuz. yeter artık bu kölelik sistemine bir son verin. yıl olmuş 2013 siz hayla millete izin hakkı verdik,tazminat hakkı verdik diyerek kandıramazsınız. askeri ücretle çalışamayız artık,kamu işinin yükünü bizler çekiyoruz müjdesini memurlar alıyor hep. memurla aynı işi yapıyoruz,hatta daha fazlasını ama aldığımız maaş 774 tl ayıptır be ayıp.
    Cevapla
  • fatih baştürk 10 yıl önce Şikayet Et
    iş / işsizlik/kamu /özel. her yıl bi miktar memur alımı oluyor bataklıktan insan kurtarır misali ama olmak isteyen yığınla insan var hiç mi akıllarına gelmiyo neden bu insanlar kamu ya yığılıyo? özel sektör ile kamu calısma kosulları arasındaki fark ne zman birinin dikkatini cekicek? eğitim; her il e ünv açıldı peki buralardan mezun olanların ne kadarı bi ünv mezununa layık calısma kosullarında calısıyor? yada bu ünv - fakülteleri acarken ne kadar düşündünüz ilgili sektörlerin ihtiyacını? yoksa sadece okuyan öğrenci sayısı artsın işsizlik düşük görünsün ve doğu ya sermaye akmasın istediğiniz için miydi bunlar?ünvleri amacı dıısnda siyasetinize alet ettiniz.eğitim fakülteleri mezunları on kişide biri dir atanabilen geri kalanı özel sektör de lise mezunu ile aynı işi aynı ücreti paylasmak zorunda kalıyor bu eğitime saygısı olan birinin makul görebileceği bi şey midir?
    Cevapla
  • hasan yılmaz 10 yıl önce Şikayet Et
    müjde rotasyonun tanımı değiştii. memur olacak arkadaşlar rotasyon tanımı değişti,dengeli dağılım oldu.2.5 milyon memurun gücünü küçümseyenler memuru bölüp parçalayıp yönetmeye çalışıyor.
    Cevapla
  • muhammed 10 yıl önce Şikayet Et
    4/b liler . 4/b li aileler dağılmak üzere. ne zaman kadroya alınacak
    Cevapla
  • mehmet 10 yıl önce Şikayet Et
    4-C Li . Sevgili hükümetim 20 yıl kamu hizmetinden sonra 4 yıldır 4-C li olarak çalışmaktayım.Emekliliğime 5 yıl kaldı.3 çocuğumda okullarda,öğrenimlerini yarıda bırakmak üzereyiz.Ne olur artık bizim feryadımızıda duyuuuun.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle