Cep faturalarındaki GPRS soygununa dikkat!

Cep telefonu kullanıcıları GPRS ücreti şoku yaşadı. Cep telefonunuza yüklediğiniz uygulamaların güncellemelerine dikkat edin, yeni hat ve telefon aldıysanız internet paketinizin tanımlandığından emin olun...

Cep faturalarındaki GPRS soygununa dikkat!
Cep faturalarındaki GPRS soygununa dikkat!
GİRİŞ 18.06.2013 16:18 GÜNCELLEME 19.06.2013 07:21
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Cep faturalarını birden arttıran nedenlerden birisi de cep telefonları ile internet arasında kablosuz erişimi sağlayan GPRS kullanımı.

Buna göre cep telefonunuza yüklediğiniz uygulamaların güncellemelerine dikkat edin, yeni hat ve telefon aldıysanız internet paketinizin tanımlandığından emin olun, internet paketinizi iptal ettirdiyseniz internete bağlanmayın, yurt dışına çıkmadan önce araştırın, hattınızı başka telefona takmayın ve dokunmatik telefon kullanıyorsanız dikkatli olun.

1- Uygulamaların Güncellemelerine Dikkat: "Faturada GPRS hizmet bedeli adı altında toplam 176 TL ücret eklemişler. Her iki hattı kullanan telefonlar akıllı telefonlar. Bildiğiniz üzere akıllı telefonlar otomatik olarak internete bağlanıp e-posta, yazılım ve sosyal ağ güncellemeleri yapabiliyorlar. Dolayısıyla akıllı telefon farkında olmadan internete bağlanıp güncelleme yapmış.

2-İnternet Paketi Tanımlandığından Emin Olun: " Faturasız hattan faturalı hatta geçtim ve 25 TL gelmesi gereken fatura m 72 TL geldi. Faturamda GPRS ücreti 38,09 TL'lik bir ücret gördüm. Faturamın yüksek gelmesinin sebebi hattıma internet paketi tanımlanmadan kullandığım içinmiş."

3- Yeni Hat Alanlar Dikkat: "Yeni bir hat satın aldım.Telsiz bedeli vs ile 50 - 55 TL arası bir fatura geleceği söylendi. Tarifemde 4 GB data da mevcuttu. 106 TL'lik fatura geldi. Detaylarda GPRS ücreti yazıyor. İnternet paketi aktif olmadan hattı kullanmayın. Yeni hat satın alan birçok cep telefonu sahibi bu sorunu yaşıyor."

4-İnternet Paketini İptal Ettirenler Dikkat: "Cep telefonu faturama GPRS kullanım bedeli olarak 80.48 TL tutarında bir ek ücret çıkarılmış. Ekstra vergilerle bu ek ücret 100 TL'ye yaklaşmaktadır. Gsm operatörü internet paketimi iptal ettirdikten sonra internet kullanımımdan bu ücretin geldiğini söyledi."

5-Yurt Dışına Çıkmadan Önce Araştırın: "Yurt dışında gideceğim seyahat öncesinde konuşma paketi satın aldım. Numaramı yurt dışı kullanıma açtırdım.Seyahat dönüşü 662 TL fatura ile karşılaştım. Onayım dışı GPRS bedeli sebebiyle faturaya itiraz ettim. Çözüm bulamadım cebim kapanınca mecburen ödeme yaptım."

6-Hattınızı Başka Telefona Takmayın: "Kızımın cep telefonunu denemek için bir günlüğüne hattımı taktım. Bir gün içinde benden habersiz kendi kendine GPRS internetten güncelleme yapmış bu telefonların böyle özelliği varmış. 20 MB karşılığında 33. 86 TL ek ödeme kesecekmiş. Ödenecek toplam ücret 75 TL şeklinde ödeme maili geldi."

7-Yeni Telefon Alacaklar Dikkat: "Son telefon faturam 99.75 TL olarak geldi. Merak ettim online işlemlerden fatura bilgilerime ulaştığımda toplam 48 TL'lik yurtiçi GPRS ücretinin faturama yansıdığını gördüm. Telefonu ilk aldığımda yanlışlıkla bir kaç kez internete girmiştim.Toplam 23 mb'lık internet ücretinin bana 48 TL olduğunu söylediler."

8-Dokunmatik Telefonlardaki Tehlike: "Yeni bir hat satın aldım ve ilk faturamı görünce şok oldum. Çünkü GPRS kullanım ücreti 44 TL. İnternet kullandım diye ücretlendirilmişim. Benim telefonum dokunmatik ve tuşludur. Telefonum gsm operatörünün verdiği ayarlardan dolayı haberim olmadan GPRS'e 1 ay boyunca bağlanmış, ve bu bana faturalanmış."

sikayetvar.com

KAYNAK: SİKAYETVAR
YORUMLAR 1
  • yunus doğdu 10 yıl önce Şikayet Et
    2.ŞIK. Benimde başıma geldi 9 tl lik internet paketi aldık diye kullandım meğer tanımlama mesajı gelmemiş 70 tl internet kullanım bedeli çıkarttılar dikkatli olmak gerekir..adamlar şark kurnazı bilerek interneti hemen açmıyorlar kaç kişi ağımıza düşer diye bekliyorlar aradan 3-4 saat geçince açıyorlar bu kurnazlar hat aldığınızda ise 5 dakikada görüşmeye açıyorlar..işte devletimiz halen daha bu gsm şirketlerine olsun,bankalara olsun ne yazık ki yaptırım uygulayamıyor güç onlarda devlet bu kurumlardan ağır vergi aldığı için diş geçiremiyor maalesef..
    Cevapla