Yaşlıları en çok ve en az çalışan ülkeler

Yaşlı nüfusun işgücüne katılım oranının en yüksek olduğu ülke İzlanda olurken, en düşük ülke ise Türkiye oldu.

Yaşlıları en çok ve en az çalışan ülkeler
Yaşlıları en çok ve en az çalışan ülkeler
GİRİŞ 13.06.2013 08:58 GÜNCELLEME 13.06.2013 09:13
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Yaşlıları en çok çalışan ülke İzlanda, en azı Türkiye'de

Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü (OECD) verilerinden yapılan derlemeye göre, İzlanda, Örgüt'e üye ülkeler arasında geçen yıl yüzde 75 ile yaşlı nüfusun işgücüne katılım oranının en yüksek olduğu ülke oldu.

Yani İzlanda'da daki her 4 yaşlıdan 3'ü çalışma hayatında aktif bulunuyor. İzlanda'nın başı çektiği listede İsveç yüzde 69.9 ile ikinci, Yeni Zelanda ise yüzde 68.4 ile üçüncü olarak sıralandı. Yaşlı nüfusun işgücüne katılım oranının en düşük olduğu ülke yüzde 18 ile Türkiye oldu. Türkiye'yi yüzde 25 ile Slovenya, yüzde 26 ile de Yunanistan takip ediyor.

OECD verilerine göre yaşlı nüfusun işgücüne katılım oranı Amerika'da yüzde 56.1 olarak gerçekleşti. Bu oran İngiltere'de ise yüzde 51.0 oldu. OECD ortalamasının ise yüzde 47.1 olduğu listede, bu oran Avro Bölgesi 17 ülkede yüzde 41.9, Avrupa Birliği'ne bağlı 27 ülkede yüzde 41.9, G-7 ülkelerinde ise yüzde 51.6 olarak sıralandı.

YORUMLAR 3
  • erdal 10 yıl önce Şikayet Et
    hani vardir ya okullarda el kadar bebelere her sabah karin yagmurun altinda zor ile soyletilen bi mars. turkum dogruyum caliskanim 3 lu su iste bu 3 luden hic biri dogru degil ne turkluk ne dogruluk nede caliskanligimiz bi cogumuz turk degil amma oyle kabul etmisiz laz kurt zaza alevi balkanlardan zorla getirilmis musluman edilmis devsirmeler ve anadolunun eski vatandaslarinin karisimi yani ulkenin yarisindan cogu orijinal turk degil CALISKANIM kismina gelelim ben avrupadaki adamlari gormeden calisma nedir bilmez idim bizde kadin tarlada dir erkek kahvede gavur gunde 10 saat calisir sonra gelir evindeki tum tamir islerini yapar sonra bahceyi yapar gavurun genel mudur olan kadini bile aksam evinde tulum giyip boyasini kendi yapar DOGRULUK DURUSTLUK meselesi ise herkes turkun dolandirici krali oldugunu cok iyi bilir bakin bankalardan alinan kredilerin geri odenmesekline avrupadaki turklerin vergi hirsizi olduklarini bilmeyen yok yani biz oktan bi milletiz cunku ne basimiz belli ne kicimiz karman cormaniz taksime bakin kimler kimler ile el ele orda dunun kanlilari bugun dost olmus
    Cevapla
  • Sabit Kal 10 yıl önce Şikayet Et
    43-45 yaşında insanların en üretken, en tecrübeli olduğu bir yaşta onları emekli etmek, ancak. şeytanın aklına gelir bir de eğer bir memleketin gelişmesini istemiyorsanız, o memlekete tavsiye eder, kanunlaştırırsınız. Almanya'da emekli yaşının 67 olduğunu düşündüğünüzde, niçin dünyaya meydan okuyabildiklerini anlarsınız. 45 yaşında halkını emekli eden bir Türkiye ancak armut toplamaya devam eder. Ha birde emeklilerin siyasi terörü rahatça yapabilmeleri için hem yeteri kadar zamanları, hemde emekli aylıkları var. Can sıkıntısından kahvelerde ve siyasi terörizmde çürüyen bir nesil elde etmek için, 45 yaşında emekli etmek en akıllacası.
    Cevapla
  • Ahmet Gül 10 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye emekliler cenneti yaw !. Almanyadan 17 yıldır emekliyim , ilk emekli aylığım 1350 DM idi avroya dönüştüğünde749 avro oldu bu 17 yıl içinde şimdi 772 avro alıyorum yani ancak 20- 22 avro bir zam var
    Cevapla