Kredi kartı borcu olanlar bu tuzağa dikkat!

Borç sorgulayım derken borçlu çıkmayın. Şikayetvar'ın haberine göre; kart borç bilgisine internetten bakmak isteyenler karşılarına çıkan internet sitesine kart bilgilerini ve telefon numaralarını yazdıktan sonra aldıkları mesaj ile adeta şok oldu.

Kredi kartı borcu olanlar bu tuzağa dikkat!
Kredi kartı borcu olanlar bu tuzağa dikkat!
GİRİŞ 08.06.2013 11:26 GÜNCELLEME 08.06.2013 11:26
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Kart limiti az olanlar ucuz kurtulurken bazı kart sahiplerinin hesabından defalarca para çekildi. Şikayetlerde öne çıkan ise bankaların internet sitesine benzer internet sitelerinde bu dolandırıcılığın yapılması.

İnternetten kredi kartı borcunu sorgulayacaklara kötü tuzak. İnternet arama motorunda en çok aranan kelime grupları arasında 'kredi kart borç sorgulama' olması tuzağın dolandırıcılığın önemine dikkat çekiyor. İnternet üzerinden kredi kart borcunu öğrenebileceğini düşünen kişiler de bu durumu kullanmaya çalışan girişimler de daha önceki uyarılara rağmen devam ediyor.

Telefon Numaranızı Vermeyin!

İşte kredi kartı borç sorgulaması sonrası dolandırılan vatandaşların şikayetleri şöyle:

"Kredi kartımın güncel borç bilgisini sorgulamak için internetten bu siteye girdim. Karşıma bir internet sitesi çıktı ve bankanın sitesine çok benziyordu. Kredi kartı bilgilerimi girdim. Telefon numaram da istenildi yazdım. Daha sonra telefonuma bir şifre gönderdiler bunu onaylamakla kartımın iptal edildiğini öğrenmem bir oldu. Kredi kartımda limitim olmadığı için işlem gerçekleşmemiş. Bankanın müşteri hizmetlerini aradığımda 180 TL'lik kontör yükleme işlemi yapmaya çalıştıklarını öğrendim. İlk defa yeterli bakiyemin olduğuna sevindim. Lütfen daha fazla kişiler dolandırılmadan böyle dolandırıcılıklar engellensin."

Defalarca Para Çektiler

"Kredi kart borcumu öğrenmek için internetten bakmak istedim Bir internet sitesinden bunu öğrenebileceğimi gördüm. Kart numaramı ve telefon numaramı yazdım şifre istemedi. Telefonuma bir mesaj geldi şifre vardı ve şifreyi girin dedi dalgınlığıma geldi ve o şifreyi girdim hata gösterdi tekrar bir mesaj yine hata tekrar bir mesaj yine hata 3 defa bu olayı tekrarladım ama kredi kartı şifremi vermedim. Bankayı aradım kredi kartımdan 3 defa 180 TL para çekildiğini söyledi. Ben müşteri olarak kredi kart şifremi kullanmadan birileri yada her kimse kredi kartımdan nasıl çekim yapabilir."

Bu Bilgileri Vermeyin!

Bu sitelere kart ya da banka hesap bilgilerinin girilmesi yeterli oluyor. İşlem yapanların kart ve banka bilgileri kötü niyetli kişilerin eline geçmesine neden oluyor. Benzer işlemlerde anne kızlık soyadı ve işlemin son aşaması olan 3 rakamdan oluşan kart şifresi isteniyorsa tuzak var demektir. Dikkatli olun.

YORUMLAR 1
  • TEOMAN BEY 10 yıl önce Şikayet Et
    bankaların önlem alması lazım. bankalar internet üzerinden alış verişlerde paryı hemen yatırmasınlar 1 ay bloke de tutup öyle yatırsalar bu arada itrazlarda değerlendirme fırsatı olur. ve internet alışverişlerinde hemen sms le uyarmalılar... kredi kartıyla dolandırıcılık en zoru aslında.. neden bu kadar kolaymış gibi görünüyor anlamıyorum. banka üzerinden paranın takibi mümkün...
    Cevapla