Fatih Projesi'ne alın, kodumuzu açalım

Kaynak kodlarını gizlediği için eleştirilen Microsoft, Fatih Projesi'ne girmek için tarihi bir teklifte bulundu. CEO Steve Ballmer, Başbakan Erdoğan'a "Bizi ihaleye alın, size kodlarımızı açalım" dedi

Fatih Projesi'ne alın, kodumuzu açalım
Fatih Projesi'ne alın, kodumuzu açalım
GİRİŞ 24.05.2013 08:37 GÜNCELLEME 24.05.2013 08:37
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Mehmet Ali Berber'in haberi

Microsoft, Türkiye'nin eğitimde çığır açacak FATİH projesi için gözünü kararttı. Geçtiğimiz hafta sonu Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı Silikon Vadisi'nde ağırlayan Microsoft yönetimi FATİH projesinin yazılım ve eğitim programları ihalesine katılabilmek için tarihi bir teklifte bulundu. Başbakan Erdoğan'a teklifi bizzat CEO Steve Ballmer yaptı. Ballmer, "Bu ihale için çok çalıştık. Bizi ihaleye alın, size kodlarımızı açmayı taahhüt edelim" dedi.

AR-GE MERKEZİ KURULABİLİR

Erdoğan'ın Silikon Vadisi'nde gerçekleştirdiği ziyaret için Seattle'dan San Fransisco'ya gelen Ballmer, FATİH projesiyle ilgili yaptıkları çalışmaları ve hazırladıkları eğitim programlarını tanıttı. İhalenin kendileri için önemini de vurgulayan CEO'nun, yerli üretim için Türkiye'de TÜBİTAK ile bir Ar-Ge merkezi kurmayı planladığı da öğrenildi. Microsoft'un yazılım kodlarını açma taahhüdü, Türkiye'nin bu alandaki dünyanın en yüksek yazılım teknolojisine vakıf olması anlamına geliyor. Microsoft ihaleye girerse sadece eğitim programları ile değil, program ve kod yazma alanlarında da öğrencilerin yeteneklerini geliştirecek uygulamaları devreye alacak.

İHALEYE GİRECEK

Microsoft'la işbirliğine sıcak bakan Türk makamlarının da firmanın ihaleye girebilmesi için gerekli adımları atacağı öğrenildi. Firmanın şartnamede yapılacak bir değişiklikle ihaleye dahil edilebileceği ifade edildi.

 

YORUMLAR 1
  • mesut çakıroğlu 10 yıl önce Şikayet Et
    değil kodlarını . microsoftu verseler almayın imilli yazılım pardusu geliştirerek kendi işimizi kendimiz yapalım bırakın microsoftu bilmem kimi bu millet artık silkinip özüne dönmeli kendi göbeğini kendi kesmeli ,bu milletin yazılım yapacak insanları vardır
    Cevapla