Telsim, Uzan'a açtığı kart davasını kaybetti

Devlet tarafından el konulmasının ardından, Telsim Mobil Telekomünikasyon Hizmetleri tarafından Uzan Ailesine 7 yıl önce açılan "kredi kartı harcamaları" davası, mahkeme tarafından reddedildi.

Telsim, Uzan'a açtığı kart davasını kaybetti
Telsim, Uzan'a açtığı kart davasını kaybetti
GİRİŞ 22.05.2013 12:59 GÜNCELLEME 22.05.2013 12:59

Konu halen Yargıtay'da. Yüce Mahkeme kararı onarsa Telsim davayı tümüyle kaybetmiş olacak.

Tolga Atar'ın haberine göre konuyla ilgili süreç şöyle gelişti:

Harcama 28 milyon lira

* Telsim, Uzan Ailesi'nden 35 kişiye dava açarak, bu kişilere tahsis edilen business kredi kartlarıyla 2000-2003 arası yapılan 28 milyon liralık harcamanın şirkete ödetildiğini iddia etti.

* Dilekçede, Telsim Teftiş Kurulu'nun bu dönemle ilgili rapor hazırladığı ve Uzanlar'ın yaptığı harcamalara ait ödemelerin şirket ve kart ayrımı yapılmaksızın Telsim'den veya şirkete ait banka hesaplarından ödendiği belirtildi.

* Ancak Telsim, mahkemeden 28 milyon liralık bakiyenin 'şimdilik' 11 milyon liralık kısmının tahsiline karar verilmesini istedi. Bu

'Telsim'den yapılmadı'

* Uzan Ailesi'nin avukatları ise müvekkillerinin şahsi harcamaları da dahil hiçbir harcamasının Telsim'in kredi kartlarından yapılmadığını ve müvekkillerinin kredi kartı hamili olmadıklarını iddia etti.

* Mahkeme kararında bu harcamaların şahıs harcaması olduğuna ilişkin herhangi bir delil ve belgenin dava dosyasında bulunmadığını vurguladı.

KAYNAK: BUGÜN GAZETESİ