Turkcell'den haciz açıklaması

Turkcell, Çukurova Holding'in sahibi Mehmet Emin Karamehmet'in 7 şirketine haciz gelmesinin kendilerini etkilemeyeceğini açıkladı.

Turkcell'den haciz açıklaması
Turkcell'den haciz açıklaması
GİRİŞ 21.05.2013 11:25 GÜNCELLEME 21.05.2013 11:25
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Turkcell'den KAP'a gönderilen açıklamada, "Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF), Borsa İstanbul'a 20 Mayıs 2013 tarihinde yaptığı açıklamada, söz konusu açıklama ekinde sunulan listede yer verilen şirket ve kişilerin borçları nedeniyle mal, hak ve alacaklarının borca yetecek kadar olan kısımlarına haciz konulmasına karar verdiğini belirtmiştir.

Şirketimizin, söz konusu listede yer alan Aks Televizyon Reklamcılık ve Filmcilik San. ve Tic. A.Ş.'de (Aks TV), AKS TV'nin ana hissedarı T Medya Yatırım San. ve Tic. A.Ş. (T Medya) üzerinden sahip olduğu paylar dahil, toplam yüzde 8 dolaylı iştirak payı bulunmaktadır. Şirketimiz, Aks TV ve T Medya'nın listede belirtilen diğer kurumlarla olan hissedarlık ilişkisi konusunda bilgi sahibi değildir.

Diğer yandan, söz konusu listede yer alan firmalardan Çukurova Holding A.Ş'nin şirketimizde yüzde 0,05 direkt payı bulunmaktadır. Yine listede yer alan Çukurova İthalat ve İhracat Türk A.Ş., Akdeniz Endüstri ve Tarım Ürünleri Ticaret A.Ş. ve Çukurova Sanayi İşletmeleri T.A.Ş'nin, Şirketimizin yüzde 99,8'ine sahip olduğu Global Bilgi Pazarlama Danışma ve Çağrı Servisi Hizmetleri A.Ş'de ayrı ayrı yüzde 0,0006 payı bulunmaktadır" denildi.

Açıklamada, "TMSF'nin söz konusu işleminin şirketimizin faaliyetleri ve finansal durumuna önemli bir etkisi öngörülmemektedir" ifadelerine yer verildi.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 1
  • anton kanton 10 yıl önce Şikayet Et
    ilginç. yok mu bir kampanyanız daha.yıllardan beri sorgusuz sualsız vatandaşın cep lelerini o kampanya bu kampanya boşalttınız.inş. bundan sonra boşaltamıyacaksınız.
    Cevapla