e-Vize'ye 1 haftada 2 bin başvuru geldi

Maldivler'den İspanya'ya, Hindistan'dan Hollanda'ya kadar birçok ülkede profesyonel turizm yatırımları yöneten Alaeddin Babaoğlu, 1 hafta içinde 2 bine yakın e-Vize'nin alındığını belirterek,

e-Vize'ye 1 haftada 2 bin başvuru geldi
e-Vize'ye 1 haftada 2 bin başvuru geldi
GİRİŞ 29.04.2013 11:49 GÜNCELLEME 29.04.2013 11:49

Amplio Emlak Yatırım AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Alaeddin Babaoğlu, 1 hafta içinde 2 bine yakın e-Vize'nin alındığını belirterek, "Sadece bu sistemin devreye girmesi bile önümüzdeki yıl turist sayısında yüzde 5'lik bir artış sağlayabilir" dedi.

Maldivler'den İspanya'ya, Hindistan'dan Hollanda'ya kadar birçok ülkede profesyonel turizm yatırımları yöneten Babaoğlu, e-Vize uygulaması ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.

e-Vize'nin şuan için dünyanın hiçbir ülkesinde bulunmadığını kaydeden Babaoğlu, söz konusu sistemin örnek teşkil edeceğini, elektronik hizmetin özellikle zaman kazandırması sebebiyle çok tercih edilecek bir yöntem olduğunu söyledi.

Türkiye'nin turizm gelirlerinde dünyanın en büyük 6. ekonomisi olduğunu anımsatan Babaoğlu, hedefin her geçen gün arttığını bir yatırımcı olarak net bir şekilde gözlemlediklerini dile getirdi.

"Desteklenmesi gereken bir alt yapı çalışması"

Alaeddin Babaoğlu, e-Vize uygulaması ile ilgili olarak, "Sistemin devreye alınmasıyla birlikte 1 hafta içinde 2 bine yakın e-vize alındı. Sadece bu sistemin devreye girmesi bile önümüzdeki yıl turist sayısında yüzde 5'lik bir artış sağlayabilir" dedi.

Yılda 30 milyondan fazla turist ağırlayan Türkiye'nin her yıl yaklaşık olarak 12 milyon vize verdiği bilgisini veren Babaoğlu, bu vizelerin yüzde 95'inin hava limanında verilirken yoğunluklar oluşturduğunu ifade etti.

Bu sistem sayesinde yurt dışındaki başkonsolosluklarda biriken harç paralarının da ülke bütçesine hemen gireceğini vurgulayan Babaoğlu, e-vize uygulamasının işlemleri kolaylaştırma adına desteklenmesi gereken bir alt yapı çalışması olduğunun altını çizdi.

Vizeler internet üzerinden 2 dakikada alınabilecek

Türkiye'nin ihracattan sonraki en büyük gelir kalemi olan turizm alanında geçenlerde önemli bir adım atılmıştı. Dışişleri Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı ve Maliye Bakanlığı ile Türk Hava Yolları (THY) ortaklaşa e-Vize uygulaması başlatmıştı.

Söz konusu uygulamaya göre, Türkiye'ye gelmek isteyen yabancılar bundan böyle vizelerini internet üzerinden online olarak 2 dakika içinde alabilecek.