Çeyrek altın alacaklar Pazartesi'yi beklesin!

Altın son beş işlem gününde uluslararası piyasalarda yaklaşık yüzde 12 değer kayberken, Türkiye'de çeyrek ve cumhuriyet altını daha pahalı satılmaya başlandı. Piyasada 'altın yok' diye eleştiriler yükselirken gözler Darphane ve Damga Genel Müdürlüğü'ne çevrildi.

Çeyrek altın alacaklar Pazartesi'yi beklesin!
Çeyrek altın alacaklar Pazartesi'yi beklesin!
GİRİŞ 19.04.2013 12:32 GÜNCELLEME 19.04.2013 14:01
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

Darphane Genel Müdürü Sadettin Parmaksız, altın siparişlerinin pazartesi günü teslim edileceğini ve sıkıntının aşılacağını açıkladı.

İlk etapta düşen fiyatların etkisiyle yoğun iç talebin oluşması, darphaneye işlenmek üzere teslim edilen külçe altınların çeyrek ve cumhuriyet olarak teslimini geciktirdi. Piyasada oluşan arz eksikliğini fırsat bilen elinde altın olan satıcılar ise uluslararası piyasalardaki seviyelere göre normal şartlar altında 135 lira olması gereken çeyrek altını 165 liraya, 535 lira olan cumhuriyet altınını ise 631 liraya satmaya başladı.

Piyasada oluşan yüksek fiyatların hem vatandaş hem de kuyumcu esnafı tarafında rahatsızlık yaratması piyasaya altın sağlayan Darphane ve Damga Matbaası Genel Müdürlüğü'ne yönelik eleştirileri de artırdı.

Hürriyet'in sorularını yanıtlayan Darphane Genel Müdürü Sadettin Parmaksız, 16 Nisan salı günü itibariyle kendilerine piyasadan gelen 5 bin 368 kiloluk işlenmiş altın siparişi olduğunu bu altının tamamını da pazartesi günü teslim edeceklerini açıkladı.

Kısmi teslimat yapmadıklarının altını özellikle çizen Parmaksız şöyle konuştu, "Salı günü piyasadan 24 ayar külçe altın teslimi ile siparişleri alırız ve perşembe günü teslim ederiz. Bu salı gelen toplam talep miktarı 5 bin 368 kilo oldu. Önceki hafta ise talep 2 bin 762 kiloydu bizim dışımızda kaynaklanan bir sorun nedeniyle cuma günü teslim ettik. Bu hafta gelen siparişleri de pazartesi günü teslim edeceğiz" dedi.

YORUMLAR 9
  • Abdulkadir ÖZÇELEBİ 11 yıl önce Şikayet Et
    haybeden yorum yapanlar. türkiyede "sarrafiye"dediğimiz çeyrek,yarım,tam altın ve cumhuriyet altınını sadece darphane basmaktadır başka kimse bunu üretemez dolayısıyla böyle olağan düşüşlerde darphane talebi karşılıyamıyor,suç kuyumcularda değil vatandaşta televziyonların gaz vermesiyle panik ile kuyumculara saldırınca darphane yetersiz kalıyor ve işçilikler şişiyor,burda darphane üretimi arttırıp elindeki kendi stoğu ile piyasanın arzını karşılayıp vatandaşın mağdur olmasını önlemesi gerekir
    Cevapla
  • nizam-ı cedit 11 yıl önce Şikayet Et
    soyguncu üçkağıtçı kuyumcular.. neymiş çeyrek yokmuş satmıyormuş bilmem ne... neden 2013 basımı çeyreklerinizi satmıyorsunuz. ooo tabi altın fiyatı düştü siz de malları raftan kaldırdınız. millet enayi keriz mi afedersiniz sağılacak mal mı kardeşim.. çeyrekte işçilik ücretimi olurmuş .. bunlar darpeden çeyrekleri işçilik ücretiyle mi alıyorlar? alış ve satışta 10 tl fark olur mu kardeşim.. ne satıyosun sen bilezik mi kolye mi satıyosun... kuyumcular rekabet şartlarına uymadıkları sürece sürümden kazanan çeyrek almıyorum kardeşim. gidecem PTT den, bankadan alacam ne olursa olsun...
    Cevapla
  • musa erkılıç 11 yıl önce Şikayet Et
    KUYUMCULARDAN ALMAYIN. altın pahalanınca millete yapıştırıyorlardı şimdide altın yok diyorlar kimse almasın bu kuyumcu tefecilerden ..ben başbakan olsam kuyumcuları kapatırım çok ah aldılar
    Cevapla
  • emrullah yildiz 11 yıl önce Şikayet Et
    Bu 3-5 tane toptancının işin!. bilip bilmeden insanları yargılamayın.kapalıçarşıda elinde tonlarca altın olan büyük toptancıların işi bu.Darphane yerine geçtiler resmen.parayıda onlar vurdu.Ne diyecekseniz o 3-5 büyük fırsatçıya söyleyin.!
    Cevapla
  • harun yılmaz 11 yıl önce Şikayet Et
    kuyumcu dedinmi orada duracaksın. adamlar tefeci gibiler yahu bir fırında nasıl ekmek olmadığı düşünülemesse kuyumcudada çeyrek altın yok olması düşünülemez bunlar tam tefeci faizciler bundan sonra hep bankadan alacam altınları
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle