5 milyon çalışanın umutlarını bitiren açıklama

Maliye Bakanı Şimşek, Türkiye'de yaklaşık 5 milyon çalışanın merakla beklediği ‘erken emeklilik' konusunda umut vermedi.

5 milyon çalışanın umutlarını bitiren açıklama
5 milyon çalışanın umutlarını bitiren açıklama
GİRİŞ 16.04.2013 08:04 GÜNCELLEME 16.04.2013 08:10
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

Bakan Şimşek "Ne bütçe ne de sosyal güvenlik bu yükü kaldırabilecek durumda değil" dedi.

Yılın ilk çeyrek bütçe rakamlarını düzenlediği basın toplantısı ile açıklayan Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, erken emeklilik ve memurların rotasyonu tartışmaları da değerlendirdi. Erken emeklilik konusunda üzerinde çalıştıkları bir çalışma olmadığını söyleyen Şimşek, Türkiye'nin bu yükü kaldıramayacağını söyledi. Şimşek "Emeklilikte yaş bekleyen diye bir şey olmaz. Emekli olmak için iki şart gerekir. Prim gün sayısını ve yaşı doldurmak. 1999'da rasyonel bir adım atılarak sosyal güvenlik reformu yapıldı. Şu anda ne bütçenin ne de sosyal güvenlik yapısının bu kişiler için yaşı aşağıya çekme yükünü kaldırabilecek durumda değil" dedi.

Rotasyona karşı çıkana ders

Şimşek, SGK yöneticilerine de tepki göstererek, "Bu tür açıklamaları hangi üst düzey bürokrat yapıyor bilemem. Ama bu ülkenin hayrına değil" diye konuştu. Şimşek, 657 sayılı devlet memurları yasasında yapılacak değişiklik ile birlikte gündeme gelen rotasyon uygulamasını da savundu. Şimşek "Biz kamu hizmeti verenler millete hizmet için varız. Bunun için de yurdun her tarafından çalışmakla mükellefiz. Milliyetçiliğimiz vatan ülke sevgimiz, sadece kağıt üzerinde olmamalı. Yurdun dört bir köşesinde gönüllü olarak çalışmamız lazım" dedi. Şimşek, kamu hizmete vermede yeterli performansı göstermeyenlere bir şekilde müeyyide uygulanması gerektiğini de vurguladı. Şimşek, Doğu ve Güneydoğu bölgelerinde görev yapan memurlara ek ücret ödenmesine ilişkin önerilere de karşı çıktı. Çözüm sürecinin ekonomi üzerindeki olası etkilerini de değerlendiren Şimşek "Türkiye uzun vadede yeni bir çıkış sürecine girecek, bölgesel kalkınmışlık farkları azalacak. Türkiye de hızlı bir şekilde Almanya ile arayı kapatmaya devam edecek" dedi.

VERGİ İNDİRİMİ VE ARTIŞI YOK

ŞİMŞEK, 2013 yılı sonuna kadar bir vergi indiriminin veya vergi artışının gündemlerinde olmadığını söyledi. Şimşek, doğrudan vergilerin payını arttırmaya çalıştıklarını belirterek "Bu sistemde bir düzeltme yapmamız lazım. Bunu yaparken biz yeni bir vergi öngörmüyoruz. Ama bazı istisnaların azaltılmasını öngörüyoruz" dedi. Ayrıca yılın ilk çeyrek bütçe rakamlarını açıklayan Şimşek, birinci çeyrek itibariyle bütçe gelirlerinin geçen yılın aynı dönemine oranla yüzde 21.6 oranında artışla 94.1 milyar lira, bütçe giderlerinin de yüzde 13.3 artışla 95 milyar lira olduğunu kaydetti.

YORUMLAR 10
  • hakkı demirkol 11 yıl önce Şikayet Et
    ARKADAŞLAR ERKEN EMEKLİLİK DEĞİL-GECİKEN EMEKLİLİĞİ ÖNE ÇEKME . Bence eski banka hortumcularının mal marlığına el koyun geciken emekliliği normallere düşürün o adamlar gününü gün etsin bizlerde 10-12 yıl geç emekli olalım revamı
    Cevapla
  • serhat serhat 11 yıl önce Şikayet Et
    HALKI YAŞATKİ DEVLET YAŞASIN. Kutsal devlet köle halk , yine ayni tas yine ayni tabak değişen hiç bir şey yok. MHP ve CHP den ne farkınız kaldı.ALLAH ım halkı düşünen bir yönetim ne zaman gelecek ülkemizeee,,
    Cevapla
  • burhan müderrisoğlu 11 yıl önce Şikayet Et
    MAÇ BAŞLADIKTAN SONRA KURAL DEĞİŞMEZ. ÖYLE DEĞİLMİ YOKSA!!!,,,. Sayın başbakanımızın sürekli verdiği bir misal ''maç başladıktan sonra kural değişmez''bu söze binaen bizde bizazcık ümitlenmiştik ,1999 dan yani bu emeklilik yaşını uzatan kanun çıkmadan önce işe başladık.biz 25 yıl çalışıp emekli olacağız diye işe başlamışken sonra bize yaş şartı getirildi yani maçın ortasında yeni bir kural koyularak 90 dakikalık maç 120 dakikaya çıkartıldı halbuki biz 90 dakikaya göre hazırlanmıştık şimdi nefesimiz yetmezse napcaz,,,???ikincisi biz yıllardır bu haksızlığa alışmaya çalışıyoruz ama sayın çalışma bakanımız bize bir ümit verdi şimdi siz o ümidimizi kırdınız,bilmelisinizki bu işler bir kez konuşulmaya başlanınca olmaz deyip kapatılacak konulardan değildir,lütfen bu konuları önce bakanlar kurulunda konuşun sonra medyada !!! bizleri de daha fazla üzmeyin ..saygılar....
    Cevapla
  • Ayhan yıldız 11 yıl önce Şikayet Et
    haksızlık. eski hükümetlerin yaptığı kötü icraatlardan bahsedip biz böyle düzelttik şöyle değiştirdik diye söyleniyorsunuz.1999 da yapılan emeklilik yasasındaki değişiklik hoşunuza gidiyor herhalde hiç dokunmuyorsunuz ona.ben 55-60 yaşında nasıl çalışıp geçimimi sağlayacağım.
    Cevapla
  • AHMET ÇINAR 11 yıl önce Şikayet Et
    bakan şimşek açıkladı. sayın bakanın açıklaması ferdi; bizim adaletine,samimiyetine,hüsniyetine güvendiğimiz başbakanımızın değerlendirmseini görmemiz lazım bu haksızlığı gidereceğine canı gönülden inanıyorum.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle