Doğan, piyangoda şansını deneyecek

Medya, enerji ve petrolde fırsatlara bakan Doğan Holding, Milli Piyango özelleştirmesine yabancı ortakla girecek.

Doğan, piyangoda şansını deneyecek
Doğan, piyangoda şansını deneyecek
GİRİŞ 11.04.2013 14:05 GÜNCELLEME 11.04.2013 14:05

Doğan Holding Yönetim Kurulu Başkanı Begümhan Doğan Faralyalı, İcra Kurulu Başkanı (CEO) Yahya Üzdiyen ve CFO Ahmet Toksoy grubun 2012 performansı ve 2013 hedeflerini bir basın toplantısıyla değerlendirdi.

Doğan Holding'in elektrik ve akaryakıt dağıtımı konusunda arayış içerisinde olduğunu belirten CEO Üzdiyen, "Doğan Holding Milli Piyango özelleştirmesi ile ilgilenecek. Milli Piyango özelleştirmesine yabancı stratejik ortakla gireceğiz, şu anda görüşüyoruz. Elektrik dağıtım ihalelerine fiyatların yüksek olduğunu düşündüğümüz için katılmadık ama orada ikincil fırsatlar olacağını düşünüyoruz" dedi.

Petrol üretimi konusunda da fırsatlara baktıklarını dile getiren Üzdiyen, "Doğan Holding petrol arama konusunda sektöre ortaklıklarla girecek, Yemen ve bazı Afrika ülkeleri üzerinde çalışıyoruz" diye konuştu.

Doğan Holding Yönetim Kurulu Başkanı Begümhan Faralyalı, medyada yurtdışı yatırım arayışlarını devam ettirdiklerini, enerji üretim dağıtım alanındaki fırsatları değerlendirme isteklerinin sürdüğünü ifade etti.

Bu yıl organik olarak yüzde 20 üzeri ciro artışı hedefleyen Doğan Holding, mevcut işlerle alakalı 400 milyon lira yatırım planlıyor.

KAYNAK: NTV