Elinde altını olanlar bu habere dikkat!

Altın fiyatları yılbaşından bu yana yüzde 6'ya yakın değer kaybetti. Ünlü yatırımcı Soros, altın için artık güvenli liman değil derken, uzmanlara göre şu anda 1.575 dolar seviyesinden işlem gören altın fiyatlarında yön aşağıyı gösteriyor.

Elinde altını olanlar bu habere dikkat!
Elinde altını olanlar bu habere dikkat!
GİRİŞ 09.04.2013 06:43 GÜNCELLEME 09.04.2013 11:47
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

5 Eylül 2011'de 1.922 dolarla tarihi seviyesini gören altının onsunun tekrar zirveye ulaşıp ulaşmayacağı merak ediliyor. Global ekonomilere son dönemde güven duyulması altın fiyatlarının yönünü aşağı çevirmiş durumda.

Öte yandan, fiziksel talep de zayıf. Yatırımcılar, hisse ve dolara yöneliyor. Bu nedenle altın fiyatları da değer kaybediyor.

ALTIN ARTIK GÜVENLİ LİMAN DEĞİL

Ünlü yatırımcı George Soros, euro krizi sırasında altının güvenli liman olma özelliğinin "yok olduğunu" savundu. Hong Kong'daki 'South China Morning Post' gazetesine bir röportaj veren Soros, "Altının en güvenli liman olması gerekirdi. Ancak geçtiğimiz sene euro para birimi çökmeye yaklaşınca altın da düştü, çünkü insanlar bir şey satmaları gerektiğinde altın sattılar. Böylece altın da bütün diğer yatırım araçlarıyla birlikte değer kaybetti" dedi.

Soros, "Altının güvenli liman özelliği yok oldu. Altının güvenilir olmadığı kanıtlandı. Bu hayal kırıklığı nedeniyle de insanlar ellerindeki altın yatırımlarını azaltıyorlar" diye konuştu.

"HERŞEYE RAĞMEN ALTIN ALAMAYA DEVAM EDECEĞİM"

Her şeye rağmen merkez bankalarının altın almaya devam edeceğini belirten George Soros şöyle devam etti:

"Bu yüzden de altının düşmesini beklemiyorum. Bir kriz beklentisi olduğu anda altın fiyatlarında sıçramalar gerçekleşiyor. Altın bu nedenle günlük işlemlerde dalgalanma görebilir. Uzun dönem içinse geçerli bir trend yok."

YORUMLAR 9
  • north army 11 yıl önce Şikayet Et
    ahahah. bu acıklamayı neden cınde yapmıs ..cunkuu en buyukrezerv cınde..spekılasyon yapıp fıyatlarla oynıcak...bu adamlar bunlardan para kazanıyor.5 sene once gıda krızınde ukrayna ve rusyaya naptıgını hatrlayan varmı?
    Cevapla
  • Atila KOÇ 11 yıl önce Şikayet Et
    ha ha ha hahahahah. yorumculara bakın sorosu sorguluyorlar:) soros tan bahsediyor haber agalar soros, bir okuyun hayatınıda ondan sonra ahkam kesin 14 yaşında evden kaçmış amerikaya gelmiş, iş merkezinde çaycılıkla başlamış,küba purosu, türk tütünü satarak işhayatına başlamış, beğensenizde beğenmesinizde dünyanın en büyük spekülatöründen bahsediyor haber,mahalle bakkalı erdal bakkaldan bahsetmiyor
    Cevapla
  • kemal ön 11 yıl önce Şikayet Et
    dikkat !. yorumları okudumdaa. herkez adama saldırmış, galiba herkezin elinde altın var :D
    Cevapla
  • mohikan 11 yıl önce Şikayet Et
    soroz tilki biz karga. soroz tilki biz karga, tüylerimiz kadar güzelse sesimiz, göstermek için ağzımızdaki peyniri düşürelim.
    Cevapla
  • pirana61 11 yıl önce Şikayet Et
    ULAN KURNAZ YAHUDİİİİİ. ulen kurnaz yahudii altın düssede almaya devam edecekmiş sen desenekiii milletin elindeki altını üç beşe kapatıp sonra iki katına fiyatı çıakaracamm bol para kazanacam yahu yaudi o kurnazlıkların eskidendi savaş olur kağıdın beş para değeri kalmaz amaaaa altının değeri hiç bir zaman bitmezz savaş olan ülkelerdeee altınmı geçiyorrr yoksa paramıııı para kağıt parçası altın dünyadaki en değerli metalllll
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle