Depremzedeleri hayata bağlayan yatırım

Van'da 2011 yılında meydana gelen depremlerin ardından Erciş'te açılan tekstil atölyesi, depremzedelerin ekmek kapısı oldu.

Depremzedeleri hayata bağlayan yatırım
Depremzedeleri hayata bağlayan yatırım
GİRİŞ 04.04.2013 11:59 GÜNCELLEME 04.04.2013 11:59

Kentte 23 Ekim 2011'de yaşanan depremin en fazla hasara yol açtığı Erciş ilçesinde, ekonomik hayatın normale dönmesini sağlamak amacıyla başlatılan çalışmalara Ercişli işadamlarından destek geldi.

Örene Mahallesi'nde kendi imkanlarıyla kurduğu 650 metrekarelik tekstil atölyesinde 45'i kadın 100 kişiye istihdam sağlayan işadamı Ömer Yiğin, hem ilçenin ekonomisine katkı sundu hem de depremzedelerin iş imkanına kavuşmasına öncülük etti.

Depremzedeler için iş kapısı olan atölyenin sahibi Yiğin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilçede yaklaşık 2 yıl önce yaşanan depremin ardından depremzedelerin yarasını sarmak için İstanbul'dan Erciş'e geldiğini belirtti.

İlçedeki bazı işadamlarıyla fikir alışverişinde bulunduktan sonra tekstil atölyesi kurmak için çalışma başlattığını vurgulayan Yiğin, kısa sürede faaliyete geçirdiği atölyede 100 depremzedeye iş imkanı sunduğunu söyledi.

Yiğin, ilçede ekonomik hayatın canlanması ve insanların sosyal hayata adaptasyonunun sağlanması için elinden gelen çabayı gösterdiğine değinerek, ''Vatandaşlarımıza istihdam sağlamak mutluluk verici. Ercişli olsun ya da olmasın tüm işadamlarının burada yatırım yapması ilçenin kalkınmasına katkı sağlayacağı gibi depremle umutları körelen vatandaşların da iş bulmasına katkı sunacaktır'' dedi.

Atölye çalışanlarından Yasemin Gündüz de depremde ailesinden çok sayıda kişinin yaşamını yitirdiğine değinerek, acıları ne kadar büyük olsa da hayatın devam ettiğini ve çalışmaları gerektiğini dile getirdi.

Deprem sonrası kendilerine böylesi bir iş imkanı tanınmasından mutluluk duyduğunu anlatan Gündüz, ''Bu konuda bize yardımcı olan herkese teşekkür ediyorum. Yaralarımızı yavaş yavaş sararak depremi unutmaya çalışıyoruz'' diye konuştu.

İşçilerden Çiğdem Demirtaş ise deprem sonrası Ercişli kadınlara böyle bir imkan sunulmasının bulunmaz bir nimet olduğunu belirterek, ''Depremde çok büyük kayıplarımız oldu. Böyle bir iş imkanının bize tanınmış olması gerçekten çok iyi oldu. Kadınlara yönelik de olması anlatılamaz bir duygu. İşimiz olmadan önce evde zaman geçirmek zorunda kalıyorduk. Bu iş sayesinde aile bütçesine de katkı sağlıyoruz'' ifadelerini kullandı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL