Roubini: Türkiye en büyük başarı hikayesi olur

Kriz kahini olarak bilinen dünyaca ünlü ekonomist Nouriel Roubini, çözüm sürecini bu sözlerle değerlendirdi. Roubini, "Türkiye en büyük başarı hikayeleri arasına girebilir' dedi.

Roubini: Türkiye en büyük başarı hikayesi olur
Roubini: Türkiye en büyük başarı hikayesi olur
GİRİŞ 01.04.2013 14:20 GÜNCELLEME 01.04.2013 14:20
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

ABD'li ekonomist Nouriel Roubini, Uludağ Ekonomi Zirvesi'nde küresel ekonomi ve Türkiye ekonomisine dair bir sunum yaptı.

Roubini, "Haberleri izlediğim kadarıyla, Türk-Kürt barış süreci başladı. Askeri harcamalar azalacak, daha fazla yatırım olacak. Bu durum petrol durumunu da boru hattını da etkileyecek. İçeride ticareti daha fazla etkileyecek. Türkiye en büyük başarı hikayeleri arasına girebilir' dedi.

Roubini, Türkiye'de cari açığın hala yüksek olduğunu, bunun nedeninin ise düşük tasarruflar olduğunu kaydetti. Roubini "Yüzde büyüme için daha fazla yatırım ve tasarrufa ihtiyaç var' dedi.

Roubini Avrupa'da kemer sıkma politikalarının halkın tepkisine yol açtığına dikkat çekerek "Bu durumda bir sorunla karşılaşacaksınız. İnsanlar protesto ediyor, grev yapıyorlar. Bu geri tepmeler bir noktada kontrol edilemez duruma gelir. Bu İtalya'da kendini gösterecek gibi. İtalya'da riskler Güney Kıbrıs'tan daha fazla. Güney Kıbrıs 17-18 milyar Euro'luk bir ekonomiden bahsediyoruz. İtalya ise 2 trilyon Euro'luk bir ekonomi. Güney Kıbrıs konusunda endişeleniliyorsa aslında İtalya'daki siyasi durumdan endişelenmek gerekiyor. Erken seçim olabilir, bir kilitlenme olabilir" diye konuştu.

KAYNAK: CNBCE.COM
YORUMLAR 1
  • kadir yıldırım 11 yıl önce Şikayet Et
    kim diycek acaba????:). bu adam böyle diyo ama, kesin amerikanın ve israilin adamı bu..akp oy arttırsın diye gelmiş..:):):) bu cümleyi buraya kim yazacak merak ediyorum..:)
    Cevapla