Yıllar sonra vize uygulayacak AB ülkesi

1 Temmuz 2013 tarihinde Avrupa Birliği üyesi olacak Hırvatistan , Avrupa Birliği (AB) müktesebatına uyum yükümlülükleri çerçevesinde, 1 Nisan 2013'ten itibaren Türk vatandaşlarına vize uygulayacak.

Yıllar sonra vize uygulayacak AB ülkesi
Yıllar sonra vize uygulayacak AB ülkesi
GİRİŞ 25.03.2013 20:23 GÜNCELLEME 26.03.2013 09:54
Bu Habere 17 Yorum Yapılmış

Emniyet Genel Müdürlüğü 'nün resmi internet sitesinden yapılan açıklamada, Hırvatistan'ın, AB müktesebatına uygun olarak 3 Temmuz 1967 tarihli Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Yugoslavya Sosyalist Federatif Cumhuriyeti Hükümeti Arasında Vizelerin Kaldırılması Hakkında Anlaşma'nın fesh ettiği belirtildi.

Açıklamada, "Bu nedenle, söz konusu anlaşma Türkiye ile Hırvatistan açısından sona erdirilerek karşılıklı olarak 1 Nisan 2013 tarihi itibariyle vize uygulamasına başlanacaktır. Buna göre; Türkiye ile Hırvatistan arasında imzalanacak resmi pasaportlar için Vize Muafiyet Anlaşmasının yürürlüğe girinceye kadar geçerli olmak kaydıyla, tüm pasaport hamili Hırvatistan vatandaşlarına 15 Avro veya 20 ABD Doları karşılığında 90 güne kadar ikamet süreli turistik amaçlı müteaddit giriş vizeleri dış temsilciliklerimizde resen veya hudut kapılarımızda bandrol tatbiki suretiyle ita edilecektir. Türk vatandaşları ise Hırvatistan'a seyahatlerinde ilgili ülkenin dış temsilciliğinden amaçlarına uygun vize almaları gerekmektedir. Uygulamaya 1 Nisan 2013 tarihinden itibaren başlanacaktır" denildi.

YORUMLAR 17
  • ahmet yılmaz 11 yıl önce Şikayet Et
    ilk defa gidecektim. ilk kez balkan turu yapayım dubrovnik'e de gideriz diyordum ki bu karar alınmış. Neyse vardır bir hayır
    Cevapla
  • hayati hasan ulu 11 yıl önce Şikayet Et
    AĞZI OLAN KONUŞUYOR. Bilende bilmeyende okumadan yazanda okuduğunu anlamayanda konuşuyor arkadaşım adamlar avrupa birliği üğesi oluyor ve müktesebata uymak zorunda oldukları için kaldırılıyor vizeler yani bu bir zorunluluk hemen birilerine saldırmak için ağzı olan konuşuyor bukadarına da pes yanii
    Cevapla
  • Hasan Pala 11 yıl önce Şikayet Et
    Mütekabiliyet istiyoruz.. Bize vize uygulayan ülke vatandaşlarına vize uygulansın istiyoruz.
    Cevapla
  • ÖZLEM KALKAN 11 yıl önce Şikayet Et
    çokta lülü. .....
    Cevapla
  • Ahmet Fatih 11 yıl önce Şikayet Et
    Remzi Altunkaya haberi iyi oku!!!. Haberi iyi okursan vizenin neden konduğunu anlayabilirsin. Hırvatistan AB Kanunları çerçevesinde bu kararı almak zorunda. Ama illa ki muhalefet yapacaksan daha tutarlı şeylerle yap. Sen ve senin gibiler sağolsun muhalefeti beceremedikleri için AK PARTİ 3 dönemdir iktidar. Çatlasanızda patlasanızda bundan sonrada iktidar. Herkes haber yorumcusu olmuş, okuması yazması olan Internetcafe den haberlere yorum yazıyor. :)
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle