Halkı aldatan bankacı yandı

Müşterilerine habersiz sigorta yapan bankalar kadar, işlemi yapıp primi kapan çalışanlar da suçlu olacak. Bu banka çalışanları savcılıklarda hesap verecek...

Halkı aldatan bankacı yandı
Halkı aldatan bankacı yandı
GİRİŞ 24.03.2013 07:41 GÜNCELLEME 24.03.2013 07:41
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Çalıştığı bankanın usulsüz sigorta yapmasını istediği için istifa eden ve hukuk savaşa başlatan üst düzey bankacının işyerine açtığı dava, tüm bankacılık kesiminde paniğe yol açtı.

Banka yönetimlerinin emirleriyle müşterilerine usulsüz sigorta ve ek hesaplar açan ve bundan ayda 2-3 bin lira prim alan bankacılar da bu işten yasalar karşısında sorumlu. Üs düzey bankacının başvurusu tüm sektörde korkuya yol açtı. Bu korkunun temelinde ise bankalarla ilgili tüketicilerden gelen şikayetlerin artması üzerine Hazine Müsteşarlığı'nın bankalara gönderdiği yazısı oldu.

Yazıda: "Müsteşarlığımıza intikal eden vatandaş şikayetlerinden, bazı kredi kuruluşlarımızın kredi kartı, mevduat, kredili mevduat hesabı gibi vasıtaları kullanarak sigorta primi tahsil ettiği, ancak müşterilerine bilgi verilmediği ve onaylarının alınmadığı gözlenmektedir. Sorumlu personel, şube müdürü ve sigorta şirketi yetkilileri haklarında cumhuriyet savcılığına suç duyurusunda bulunulacaktır" deniliyor. Şimdi halkı bile bile kandıran bankacılar hesap verecek.

YORUMLAR 5
  • Fatih Topçu 11 yıl önce Şikayet Et
    Benide kandırdı!. Denizbank işletme kartımdan taksitli çekmek istedim. aradım sordum %3 masraf olur dedi. 2800 tl çektiğimde görmediğimiz dosya için 200 tl masraf aldı. şikayet ettim aradı özür diledi. Peki benim giden param neolacak. Vermezse mahkemeye kadar giderim herhalde .
    Cevapla
  • Salih Karaman 11 yıl önce Şikayet Et
    inanmıyorum.... deneyin bakalım başarılı olabilecekmisiniz...hakkınızı arayın..mış ben size niçin oy verdim...gidin bakalım kaymakamlıklara ya da bankalara ne diyolar....yalan...yalan...yalan...
    Cevapla
  • ahmet akpinar 11 yıl önce Şikayet Et
    Hakkını arayacaksın!. Daha çocukken öğretilmesi gereken kavram. yeme içme kadar yaşamsal bir önemi vardır. çoğu zaman insanlarımız hakkını aramaya tenezzül etmiyorlar, "o kadar ufak şey için değer mi", "başımın gözümün sadakası olsun", "ben onu allah'a havale ettim" gibi cümlelerle yedikleri kazığı içlerine sindiriyorlar,sindirmeyeceksin hiç bir şey bilmiyorsan BEYAZ MASA'YA yazacaksın!
    Cevapla
  • hursit dilaver 11 yıl önce Şikayet Et
    maketten daire mi.aha işte daire. o bizden hacizle aldıkları daireler var ya o daireler..bütün elleri kolları bağlıyor. bankacının borusu ötmeye onlar sayesinde devam ediyor.anladınız di mi..
    Cevapla
  • Hüseyin AYDIN 11 yıl önce Şikayet Et
    Haksızlık Karşısında Çekinmeyin, Şikayet Edin.. Haksızlığa Karşı Yılmayanların Zaferi Bankaları Dize Getirdi, Şikayetleriniz Arttıkça Bakanlıklar Harekete Geçer Davalara Boğulan Her Kurum Kendisine Çeki Düzen Vermeye Çalışır.Haksızlık Karşısında Çekinmeyin Şikayet Edin.
    Cevapla