Bundan böyle Türkiye şahlanacak!

İş dünyası, Güneydoğu sorununun barışla bitmesi yönünde atılan adımların önemine vurgu yapıyor. Bu gelişmelerin bölgeye yatırımın yolunu açacağı belirtiliyor. İşadamları yeni sayfaya umutla bakıyor...

Bundan böyle Türkiye şahlanacak!
Bundan böyle Türkiye şahlanacak!
GİRİŞ 22.03.2013 06:25 GÜNCELLEME 22.03.2013 12:51
Bu Habere 12 Yorum Yapılmış

Türkiye 10 yılda değişir

AHMET NAZİF ZORLU - Zorlu Grubu Yönetim Kurulu Başkanı

Türkiye'de artık herkes barış istiyor. Bu süreçte başta işadamları olmak üzere tüm kesimlere büyük görevler düşüyor. Silahlar sustuğunda işadamları da üzerine düşeni yapmalıdır. Terörün bitmesiyle 10 yıl sonra bambaşka bir Türkiye göreceğimize inanıyorum. Türkiye bu süreç tamamlandığında ekonomik anlamda sınıf atlayacak.

‘Ağa sözü' geldi: Yatırıma hazırız

Ali Ağaoğlu / Ağaoğlu Grubu

Bingöl'de hidroelektrik santralimiz var. Barışın sağlanması durumunda yeni yatırıma hazırız. Yaşanan olumsuzluklar İstanbul'u da etkiliyor. Yabancılar Doğu'daki gelişmelerden tedirgin oluyordu. Türkiye'deki tüm iller için planladığımız proje hamlemizi bu bölgede de gerçekleştirmeyi planlıyoruz.

Sıçrama yaparız

Abdülkadir Konukoğlu - Sanko Holding Yönetim Kur. Başk.

Yaşanan gelişmeyle Türkiye bir sıçrama daha yapar. Güneydoğu Anadolu Bölgesi oldukça bakir ve büyüme potansiyeli çok yüksek. Artık silahlara gerek yok. Bölgeye de bu sorun çözüldükten sonra yatırım yağacaktır.

Konut projeleri artar

ZİYA YILMAZ- DAP Yapı Yönetim Kurulu Başkanı

Şu ana kadar İstanbul'a konut yatırımları yaptık. Doğu ve Güneydoğu bölgeleri terör yüzünden ihmal edildi. Yatırım yapılmamış çok alan var. Terör biterse Diyarbakır'a konut projesi yapmayı düşünüyorum.

Türkiye 5 yılda yıldız olur

HİKMET TANRIVERDİ- İHKİB Yönetim Kurulu Başkanı

Türkiye 'nin geleceği değişecek. Sadece Doğu'nun değil tüm Türkiye'nin ekonomik ortamı bundan pozitif etkilenecek. Turizmden madenciliğe kadar her alanda ihracatla birlikte kalkınma artacak. Bu durum cari açığın da çözümü olacak. Çünkü ekonomiye yeni kaynakların girmesi söz konusu. Tüm bunları üst üste koyduğumuzda 5 yıl içinde Türkiye'nin ekonomik görünümü değişecek. Bölgede yıldızımız daha çok parlayacak.

‘Önemli yatırım potansiyeli ortaya çıkacak'

Tuncay Özilhan / Anadolu Grubu

Türkiye çok önemli bir aşamada. Bu sürecin muhakkak pozitif şekilde çözümlenmesi ve kanayan yaranın durdurulması için barış gerekli. Türkiye ekonomisi için de çok önemli bir süreç. Barış ortamıyla birlikte bölgede önemli bir yatırım potansiyeli ortaya çıkacaktır. Öte yandan barışla birlikte bugüne kadar teröre harcanan para, yatırımlara aktarılacaktır. Bu açıdan da büyük önem taşıyor. Herkesin bu sürece, barış şartlarına uyularak ve provokasyonlara fırsat vermeden destek vermesi gerekir.

Türkiye'nin iklimi değişir...

Hüseyin Doğan / Birleşmiş Markalar Derneği (BMD) Başkanı

Çözüm süreci ve kardeşlik ortamının sağlanmasına yönelik atılan adımlar yıllardır ülkemiz adına büyük kayıplar verdiğimiz bir sürecin bitiyor olması, Türkiye'nin ekonomik ve sosyal gelişimine büyük katkı yapacak. Yeni süreç markalarımızın çevre ülkelerde ve bölgedeki etkinliğini daha da arttıracak. Bu gelişme yeni yatırım, yeni istihdam anlamına gelecek, ülkemizin hedeflerini gerçekleştirmesini daha da kolaylaştıracaktır. Türkiye'nin ekonomik iklimi değişecektir.

‘Kalkınmanın önü açılıyor, bu önemli'

Ali Kibar / Kibar Holding

Güneydoğu sorununda yaşanan son gelişmeler sonrası gelinen süreç ve atılacak adımlar her açıdan çok önemli ve faydalı olur. Bu sorun adına, mümkünse en kısa sürede belli şartlar doğrultusunda huzura kavuşulmasında fayda var. Süreçle birlikte bölgeye yatırımlar da artacaktır. Güneydoğu bölgesi başta olmak üzere tüm Türkiye için kalkınmanın önü açılmış olur.

Barış, bölgeyi şaha kaldıracak

Güneydoğu sorununda açılan yeni sayfayı değerlendiren işadamları adeta sözleşmişcesine "Barış+Huzur=Yatırım" kelimesini kuruyor. İş dünyasının dün yaşanan gelişmeler sonrası gelecekle ilgili görüş ve beklentileri şöyle...

Şahismail Bedirhanoğlu /Güneydoğu Sanayici Ve İşadamları Derneği (GÜNSİAD) Başkanı

Bugüne kadarki teşvik politikaları amaca hizmet edemedi. Çünkü çatışma ortamı bu yatırımları engelledi. Yeni süreç kalıcı barışa dönüşürse yatırımlarda ciddi patlama olacaktır. Bölgenin tarım, tekstil, turizm ve enerji sektörlerinde çok büyük potansiyeli var. Barışla işsizlik Türkiye ortalamasına inecektir.

Eyüp Sabri Ertekin Urfa Tic. ve San. Odası Bşk.

Olaylar açısından Urfa olarak bizim bir sorunumuz yok. Ama Diyarbakır ve Mardin daha çok etkiliyordu. Ancak biz de yatırımların gelmesi açısından biraz etkileniyorduk. Yeni dönemin bu illere daha fazla faydası olacak. Bu illerde ekonomi canlanma bekleniyor. Yatırım olarak olsun, turizm açısından olsun hem bu illerde, hem de Urfa'da daha iyi bir ticari hayat başlayacaktır.

Remzi Can Diyarbakır Tic. ve San. Odası Başkanı

Başlayan süreç devam ederse bölgede ekonomik patlama yaşanacak. Bu dönem istihdam da yaratacaktır. Bölge halkı süreci gözlüyor. Burada yatırım yapmak için birçok sanayiciyle, yatırımcıyla görüşmeler yapılmıştı. Ancak yatırımcı öncelikle huzur ve güven ortamı arıyor. Bölgedeki silahlar susarsa yatırımcılar yatırım yapmak için bölgeye koşacak.

Nasır Duyan Mardin Organize San. Bölgesi Bşk.

Barışın, huzurun olduğu yerde ekonomi de canlanır. Sermaye ürkektir. Olayların olduğu bir yerde sermaye olmaz. Bugüne kadar Mardin'ne yatırım yapmak isteyen yatırımcı vardı ama cesaret edemiyorlardı. Şimdi rüzgar tersine döndü. Yatırım yapmak için bekleyen, görüştüğümüz yatırımcılar var, artık onlar yatırıma başlayabilecek. Barış döneminde hem bölge insanı, hem de ülke kazanacak.

KAYNAK: MİLLİYET-SABAH
YORUMLAR 12
  • asil çığlık 11 yıl önce Şikayet Et
    onu bunu bilmem. Ne Mutlu Türk'üm diyene gerisi boş hikaye onu bunu bilmem
    Cevapla
  • asil çığlık 11 yıl önce Şikayet Et
    mevhibe. burda kuru edebiyat yapacağına git biraz laboratuvarda bilimsel çalışma yap erim , belki birşeyler icat eder geliştirirsin demek isterdim ama malesef nerde sizlerde o zeka , böyle boş siyasi şeylerde ancak yazarsınız sizin gibilerin daha bu haber sitesinin kültür edebiyat bilim teknik sanat sayfalarında yapılmış daha bir tane yorumunuz yokya , daha bilime yorum yapacak bir birikiminiz yok , boş teneke çok tıngırdar misali ancak tıngırdatın
    Cevapla
  • mevhibe inal 11 yıl önce Şikayet Et
    şahlanırken!. nasıl oldu da bizim orta boy bir şehrimiz büyüklüğündeki bataklık ülkesi hollanda, çöl ülkesi israilden tarım-gıda, bitkisel ürünler-tohum alıyoruz? nasıl oluyor da hollanda tarım ürünleri ihracatında dünyada 2. avrupada 1. oluyor? sömürge ülkesi tarıma neden bu kadar önem veriyor, bize kendi ülkesinde kullanmadığı enerji teknolojilerini satmaya çalışırken? üstelik de patenti kendilerine ait kısır bitki ve tohumları. bu ülkeler neden bu kadar gmo, genleri ile oynanmış tohumlara meraklı? neden abede- hollanda israile gmo tohuma destek için para yardımı yapıyor? ilaç ve gıdada dişa bağımlılık stratejik hata olmaz mı?
    Cevapla
  • yavuz kemal 11 yıl önce Şikayet Et
    Sadece zengin kazanacakmış çağ atlayamazmışız. Geçin bunları. Ülke çağ atlıyor savunmada uzayda sağlıkta siz zenginin malı züğürdün çenesi misali yerinizde sayıyorsunuz
    Cevapla
  • alper taner 11 yıl önce Şikayet Et
    Sadece Zengin kazanacak. Bu durumdan sadece zenginler karlı çıkar. İstihdam sağlıyoruz diye milleti düşük ücretle çalıştırıp sömürürler. Refahtan kimse pay alamaz, sadece karnı doyar. Bankalar nasıl şiştiyse, reel sektör de gelişir. Adalet altyapısı sağlanmadıkça gelir dağılımı bozulur. Piyasadaki ürünlerin fiyatı artar ve orta gelirli ve garibanın alım gücü düşer. Yani zenginler şahlanır, diğerleri aynı kalır. Çünkü Ak Parti sermayenin partisidir. Bir iyiliği ise, sadece eski dönemlerdeki gibi büyük hırsızlıklara izin vermedi, Hazineyi doldurdu. Ama Vampirlerin gözü gene doymaz. Böyle sürer gider, boşuna fazla sevinmeyelim.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle