5 saatlik yol 2 saate düşüyor!

Ankara-Eskişehir ve Ankara-Konya YHT hatlarından sonra Eskişehir-Konya YHT hattı hafta sonu açılıyor. Eskişehir-Konya seferlerinin başlamasıyla iki şehir arası seyahat süresi 5 saatten 1 saat 50 dakikaya, Konya-Bursa arası seyahat süresi de 8'den 4 saate düşecek.

5 saatlik yol 2 saate düşüyor!
5 saatlik yol 2 saate düşüyor!
GİRİŞ 20.03.2013 12:12 GÜNCELLEME 21.03.2013 13:07
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Eskişehir-Konya Yüksek Hızlı Tren (YHT) hattı, 23 Mart Cumartesi günü Eskişehir Gar'da düzenlenecek törenle Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından işletmeye açılacak.

Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları'ndan (TCDD) yapılan yazılı açıklamaya göre, açılışın ardından 24 Mart pazar günü Eskişehir-Konya YHT seferleri başlayacak. YHT hattının işletmeye açılmasının ardından, 355 kilometrelik Eskişehir-Konya arası mesafede YHT ile seyahat süresi 2 saat olacak. İki şehir arasında konvansiyonel trenle 7,5 saat, otobüsle 5,5 saat olan seyahat süresi önemli oranda azalacak.

YHT'ler Eskişehir'den 08.30 ve 14.30, Konya'dan ise 11.30 ve 18.00 saatlerinde hareket edecek. Yeni YHT setlerinin temininden sonra sefer sayısı artırılacak.

-YHT ve otobüs bağlantısı ile Konya-Bursa arası 4 saate inecek-

Eskişehir-Konya YHT seferlerine Bursa otobüs bağlantısı da sağlanacak. otobüsle 8 saat olan Konya-Bursa arası seyahat süresi, YHT ve otobüs bağlantısıyla yaklaşık 4 saate düşecek.

Ankara-Eskişehir arasında günde 20 sefer, Ankara-Konya arasında günde 16 sefer yapan YHT'lerle bugüne kadar yaklaşık 10 milyon kişi taşındı. Ankara-Eskişehir parkurunda, otobüs taşımalarının yüzde 55 olan payı yüzde 10'a, yüzde 37 olan özel araç taşıma payı ise yüzde 18'e düştü. Yüzde 8 olan tren payı da YHT sonrası yüzde 72'ye yükseldi. Ankara-Konya'da ise otobüs taşımalarının yüzde 70 olan payı yüzde 18'e, yüzde 29 olan özel araç taşıma payı da yüzde 17'ye düştü. Hatta taşıma payı olmayan tren ise YHT sonrası 65 pay aldı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 8
  • burak ozcan 11 yıl önce Şikayet Et
    TEŞEKKÜRLER. Emeği geçen herkese Eskişehirliler adına teşekkürlerimi borç bilirim. Türkiye YÜKSEK HIZLI TREN Hatları ile zamandan, enerjiden tasarruf ediyor, Şehirler birbirine şehir içi mesafe kadar yakın oluyor.
    Cevapla
  • murat kaya 11 yıl önce Şikayet Et
    garip bir uygulama. eskişehir -ankara ile ankara -konya varken eskişehir -konya zaten var demek .bursa tamam.haber nasıl bir haber anlamadım.
    Cevapla
  • Mustafa YILMAZ 11 yıl önce Şikayet Et
    merak etme karadenizede gelir hızlı tren... Karadenizin ihmal edildiğini kim söylemiş..Yıllardır bitirilemeyen karadeniz sahil yolunu kim bitirdi?Ovit tüneli ve diğer tüneller neyin nesi..Dağları aşamak kolay mı?Ayrıca kaç tane tünel yapıldı karadenize..şimdi batıdan doğuya doğru bir hat gidecek,zamanı kısaltacak,insanları kaynaştıracak..Ve karadenizden erzuruma ve güneye doğru yollar,enlemesine türkiyeyi birbirine bağlayacak yollar yapılıyor..İnşallah türkiyenin her bölgesi kalkınır,yatırımlar gider..çünkü her bölge hakediyor..
    Cevapla
  • fildişi kule 11 yıl önce Şikayet Et
    hızlı tren.. karadeniz?. karadeniz bölgesi bu ülkenin üvey evladı gibi. yıllardır ve hala ihmal edilmekte. var mı karadeniz bölgesine bir hızlı tren projesi? trabzon-elazığ yapılacakmış. ne mutlu! milyonlar istanbul'da, ankara'da avrupada, sen git hızlı treni elazığ'dan trabzon'a bağla. yapılması gereken istanbul'dan, ankara'dan samsun-ordu hattı. bu kadar bariz olanı söylemeye gerek mi var ki? yatırımları ihtiyaç mı siyaset mi belirliyor?
    Cevapla
  • alp042 11 yıl önce Şikayet Et
    helal olsun. gerçekten hem zaman yönünden hemde konfor yönünde çok harika. arabayla gitsen hem masraflı hemde pard derdi kaza riski vs gibi durumlar var.emeği geçenlere teşekkürler.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle