Sözcü'den bir yalan haber daha! İBB'den cevap!

Yalan ve çarpıtma haberlerle kamuoyunu yanıltma çabalarıyla bilinen Sözcü Gazetesi, yeni bir çarpıtma haberle okuyucularının karşısına çıktı. Gazete, İBB'nin 30 şirketinden 11'inin zarar ettiğini öne sürdü. Bu iddiaya İBB'den açıklama geldi.

Sözcü'den bir yalan haber daha! İBB'den cevap!
Sözcü'den bir yalan haber daha! İBB'den cevap!
GİRİŞ 31.12.2018 21:27 GÜNCELLEME 31.12.2018 21:29
Bu Habere 25 Yorum Yapılmış

Sözcü Gazetesi, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin 11 şirketinin 2018 yılının 3. çeyreğinde 94.5 milyon lira zarar ettiğini öne sürdü.

 

 

"ZARAR İDDİASI KESİNLİKLE DOĞRU DEĞİLDİR"

Gazetenin yalan haberine karşılık işin iç yüzünü anlatan İBB, açıklamasında "Şirketlerimizin ara dönemlerde, yaptıkları bazı yatırımlar ile, işlerin dönemselliğinden ve mevsimselliğinden dolayı zarar ediyor gibi gösterilmesi, kesinlikle yılsonu itibariyle de zarar edeceği anlamına gelmemektedir" ifadeleri kullanıldı.

 

 

İBB ayrıca, 14 Şubat'ta verilecek beyannamede, söz konusu şirketlerin hiçbirisi için zarar öngörülmediğini vurguladı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Basın Danışmanlığı'ndan yapılan açıklama şu şekilde:

31 Aralık 2018 tarihli (bugün) SÖZCÜ Gazetesi’nde, CHP'li İBB Meclis Üyesi Dr. Hakkı Sağlam’a atfen ‘İBB şirketleri 94.5 milyon lira zararda’ başlığıyla yayınlanan haberde yer alan iddialara ilişkin aşağıdaki açıklamanın yapılması gereği doğmuştur.

Haberde yer alan, 2018 yılı III. Çeyreği itibariyle İstanbul Büyükşehir Belediyesi İştirak Şirketlerinden bazılarının zarar ettiği iddiası kesinlikle doğru değildir.

Öncelikle belirtmek isteriz ki, İBB İştirak Şirketleri karlılığı ön planda tutmayıp; kamusal faydayı, kurumsal sosyal sorumluluğu, kurumsal yönetim ilkelerini benimsemiş profesyonel bir yönetim anlayışı ile yönetilen şirketlerdir.

Şirketlerimizin ara dönemlerde, yaptıkları bazı yatırımlar ile, işlerin dönemselliğinden ve mevsimselliğinden dolayı zarar ediyor gibi gösterilmesi, kesinlikle yılsonu itibariyle de zarar edeceği anlamına gelmemektedir.

2018 yıl sonu itibariyle (IV. Dönem Geçici Vergi Beyannameleri 14 Şubat 2019 tarihi itibariyle verilecektir) İBB İştirak Şirketlerimizden hiçbirisi için zarar öngörülmemektedir.

Sonuçlanmamış ve Bütçe olarak IV. Dönem rakamları dahi açıklanmamış veriler üzerinden, İstanbul Büyükşehir Belediyesi İştiraklari ve Başkanı Sayın Mevlüt Uysal hakkında Kamuoyunu yanıltıcı haberin düzeltilmesi ricasıyla bilgilerinize sunarız.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 25
  • Afk 5 yıl önce Şikayet Et
    Yalan haber cezasız kaldığı sürece algı operasyonları devam eder Bu kadar müsade edilmemeli
    Cevapla
  • Bilal 5 yıl önce Şikayet Et
    Bu ve emsali medya gruplarının yalanları değil varsa nadiren doğru haberler onu söyleyin diğerleri zaten hepsi yalan ve çarpıtma
    Cevapla
  • Şeref Gazioğlu 5 yıl önce Şikayet Et
    Yalan söyleyeni ALLAH cc Kahretsin AMNİN
    Cevapla
  • Ramo 5 yıl önce Şikayet Et
    Şeytanın sözcü(sü) ve Millet düşmanlarının cumhuriyet(inde) siyonist fox tv ve dümanı olduğu halk tv de yalan iftira ve çarpıtma bitmez. Acıyorum bu kanallardan beslenen zavallı ahmaklara.
    Cevapla
  • Mahmut Akar 5 yıl önce Şikayet Et
    Bir fasık haber getirince araştırmalıdır. Bunlar fasık bile değil..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle