Fitch'ten ticaret savaşları ve Türkiye tahmini

Fitch Ratings, ABD ve Çin arasındaki ticaret savaşlarının etkisini artırarak devam ettirmesinin Türkiye ekonomisinin büyümesi üzerinde olumlu etkisinin görülebileceğini açıkladı.

Fitch'ten ticaret savaşları ve Türkiye tahmini
Fitch'ten ticaret savaşları ve Türkiye tahmini
GİRİŞ 25.07.2018 20:45 GÜNCELLEME 25.07.2018 20:46
Bu Habere 13 Yorum Yapılmış

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, ABD ve Çin arasında etkisi giderek artan ticaret savaşlarının gelecek yıl ve 2020 yılında Türkiye ekonomisine olumlu yansımasının olabileceğini bildirdi.

2019'DA KÜRESEL BÜYÜME GERİLEYEBİLİR

 

Kredi derecelendirme kuruluşundan yapılan açıklamada, ABD ve Çin arasında etkisi giderek artan ticaret savaşlarının 2019 yılında küresel büyümenin yüzde 2,8'e gerilemesine neden olabileceği belirtildi.

Açıklamada, "2 trilyon dolarlık küresel ticaret akışı üzerinde yeni tarifelerin uygulanması ile sonuçlanacak ticari gerilimin artması, küresel büyümeyi 2019 yılında yüzde 0,4 puan azaltabilir." ifadesine yer verildi.

TÜRKİYE'NİN EKONOMİSİNE OLUMLU YANSIYACAK

ABD ve Çin arasında ticaret savaşlarının etkisini artırarak devam ettirmesinin ise Türkiye ekonomisi üzerinde bu yıl etkisinin olmamasının beklendiği, fakat büyüme üzerinde 2019 yılında yüzde 0,1 puan, 2020'de de yüzde 0,2 puan olumlu etkisinin görülebileceği bildirildi.

Açıklamada Oxford Economics Küresel Ekonomik Modellemesi'ne göre yapılan analizde ABD'nin Çin'de gelen otomotiv ithalatına yüzde 25 oranında gümrük tarifesi uygulaması halinde bunun diğer ekonomilere olan yansımasına da yer verildi.

ABD VE ÇİN'İN BÜYÜME HIZI DÜŞECEK

Fitch'in açıklamasında, bu senaryonun gerçekleşmesi halinde ABD ekonomisinin büyümesinin 2018 yılında yüzde 0,1 puan, 2019 yılında yüzde 0,8 puan, 2020 yılında yüzde 1 puan seviyesinden daha az büyüme kaydedebileceği bildirildi.

Çin ekonomisinin ise 2018 yılında yüzde 0,1 puan, 2019 ve 2020 yıllarında yüzde 0,3 puan daha düşük bir büyüme sergileyebileceği belirtildi.

HİNDİSTAN'IN HIZINDA DEĞİŞME OLMAYACAK

Açıklamada Hindistan ekonomisinde 2019'da büyümenin temel senaryodaki öngörüye göre değişmeyeceği, 2020'de yüzde 0,2 puan artacağı tahminine yer verildi.

Endonezya'da büyümenin ise 2019'da yüzde 0,2 puan azalmasının, 2020'de ise yüzde 0,1 puan yükselmesinin beklendiği bildirildi.

Güney Kore'de ise büyümenin 2019 ve 2020'de yüzde 0,7 puan aşağıda gerçekleşmesi tahmin ediliyor.

YORUMLAR 13
  • İlyas KESELİOĞLU 5 yıl önce Şikayet Et
    Bu haber yayınlandıktan sonda ABD ile AB anlaştı ne kadar büyük tesadüf değil mi ?
    Cevapla
  • Misafir 5 yıl önce Şikayet Et
    Yok yok bunlar her zaman bizim kötülüğümüzü ister, kesin bir iş vardır :))
    Cevapla
  • Adil G. 5 yıl önce Şikayet Et
    2020 ye ticaret savaşı mı kalır? Amerikada enflasyon kontrol edilemeyecek seviyelere gelince Trump mecbur geri adım atmak zorunda kalacak karşılıklı gümlük vergileri düşürülecek.
    Cevapla
  • yorumcu 5 yıl önce Şikayet Et
    Faizler düşürülürse dolar iner. Dün merkez bankasının faizi sabit tutması olumlu yansıdı, dolar dün tepki versede normale döndü. Kısa sürede düşmeye devam edecektir. Yaşasın yeni ekonomi yönetimi, ekonomide cesaretli olmak gerekiyor. bunu görmeye başladık nihayet.
    Cevapla
  • yorumcu 2 5 yıl önce Şikayet Et
    inanmak istiyorum
    Cevapla
  • Yazik 5 yıl önce Şikayet Et
    Hersey mümbic meselesiyle başladı Iyi okuyun.ABD ile mümbiCTE anlaştık. Sonra kandili artık duyuyor musunuz.operasyon ne oldu.Izmir'de tutuklu yargılanan papaz i ev hapsi ne çıkardık. Gündem artık abd değil. Rusya haberlerini de az duyar olduk.simdi de terörist fetös hakkında çok önemli bir delil bulduk ve abd ile görüşmeler bu yönde sürmekte.neler oluyor bu olaylar neden birbirine bağlı. Şimdi Fitch çıkmış türkiyenin ekonomisi hakkında olumlu yorum yapıyor. Hayirlisi bakalım.
    Cevapla
  • Tsli 5 yıl önce Şikayet Et
    İlginç ama aynı şeyleri düşünüyoruz.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle