Halkı kandırana büyük ceza geliyor!

Şifa kaynağı olarak sofralardan eksik edilmeyen balın üretimiyle ilgili devrim niteliğinde yönetmelik 1 Ocak'tan itibaren yürürlüğe giriyor.

Halkı kandırana büyük ceza geliyor!
Halkı kandırana büyük ceza geliyor!
GİRİŞ 26.12.2012 07:05 GÜNCELLEME 26.12.2012 10:00
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından hazırlanan yeni yönetmeliğe göre; bundan sonra balın içerisine hiçbir katkı maddesi konulamayacak. Bugüne kadar serbestçe kullanılan şeker ve glikoz içerikli tatlandırıcı veya aroma verici gıda bileşeni olan maddeler eklenmeyecek. Ayrıca yüzde 100 organik olarak satılan Karakovan ballar da süzülerek kavanoz içerisinde satılamayacak.

CEZALAR AĞIR

Son dönemde özellikle televizyon kanallarında hortlayan sahte balcılar, süslü görüntülerle vatandaşı kandırıp büyük paralar kazanıyor. Organik bal aldığını sanan binlerce vatandaş ise kimyasallarla tatlandırılmış sahte ballarla sağlığından ve parasından oluyor. Bu firmalara karşı başlatılan denetimlere rağmen hâlâ televizyon kanallarında boy gösteren bu sahtekarlar, 1 Ocak'tan sonra nefes alamayacak. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, bal üretimi yapan firmaların yeni yönetmeliğe 1 Ocak 2013 tarihine kadar uyumlu hale geçmelerini istedi. Bu uyumu sağlamayan firmalara ağır cezalar verilecek. Yönetmelik tam uygulandığında kimse halkı kandıramayacak ve bal adı altında zehirli ürünler yediremeyecek. Sektör temsilcileri, vatandaşların, süslü reklamlara kanmamalarını ve menşeini bildikleri yerden bal almalarını istedi.

BUNLARA DiKKAT!

Yeni bal yönetmeliğe göre, bal satışı ve üretimi şöyle olacak: Piyasada perakende olarak satılacak her türlü balın içerisine kesinlikle katkı maddesi konulamayacak. Bal rengi su beyazından koyu amber rengi aralığında olacak. Karakovan ballar süzme olarak satılamayacak. Ayrıca, petekli olarak satılacak Karakovan balın peteği parçalanmadan tezgaha konulacak. Bal ambalajının üzerine "1 yaşından küçüklere bal yedirilemez" ibaresi yazılacak. Endüstriyel amaçlı katkı maddesi olarak kullanılan fırıncılık ballarına da "Sadece pişirme amaçlı kullanılabilir" ifadesi konulacak.

YORUMLAR 7
  • Muhammed Faruk Dağcı 11 yıl önce Şikayet Et
    insanların zihni değişmeli ............................ hasan asi kardeşimin yorumuna katılıyorum ve bir farkla diyorumki pkk nin avukatlığını yapan parti de tebalasını değiştirmişti...... ne oldu ?
    Cevapla
  • Muhammed Faruk Dağcı 11 yıl önce Şikayet Et
    ne cezası ?. hangi cezada bahsediyorsunuz , ceza değil daha ödül verirler ! ben daha doğru dürüst ceza alanı görmedim. kısacası insanlara mikroplu hazır su içirenler vardı ne oldu ? bizim ülkede ceza alırsa fakir tabaka alır zenginin ceza aldığını daha görmedim duymadım.. şayet hasbelkader almışsada o çevresine yedirmemiştir.
    Cevapla
  • hakanasil 11 yıl önce Şikayet Et
    geçin bunları. abd veya ab gibi kodunmu oturtacaksın. halk sağlığını tehdit edenlere ömür boyuı ticaret yasağı bile koyacaksınız. sahte bal listesinde çıkan balderesi firması hala yerinde duruyor. bal tv kanalı bile var. aynı adamlar aynı yüzler kanal kanal dolşıyorlar. baktılar sadece lsitede isim var. bal deresi olur bal beldesi devammmm. merdiven altı sajte üretimler devam ediyor. mehdiii mehdiiiiii uyuma güzel insan uyumaaaa
    Cevapla
  • NİL ESİN 11 yıl önce Şikayet Et
    bu böyle zaten. bal tebliğinde balın içerisine hiç bir katkı maddesi konulamayacağı açıkça belirtilir . lütfen sanki eskiden konulabiliyordu da şimdi konulamayacak gibi bir yanlış anlaşılmaya mahal vermeyin. açın 2005'teki tebliği,onda da aynı ifade yer alır. temmuz 2012'de düzenlenen yeni tebliğde madde 5 a bendindeki ifade: "bala gıda katkı maddeleri de dâhil olmak üzere dışarıdan hiçbir madde katılamaz. balın doğal bileşiminde bulunmayan organik ve/veya inorganik maddelerden ari olması gerekir."
    Cevapla
  • okan uzun 11 yıl önce Şikayet Et
    yok edin hepsini. kolay gelsin isALLAH gereken yapilir, bu insnalarin basina polis mi dikmek lazim tek tek, iran gibi tak ipe bak kimse bir oyun oynayabiliyormu, eger idam gelmese turkiyede insanlrin piskolijisi her 5 kisiden birinin bozulacak, avrupa kanunu insanlari yok etme kanunu avrupa kurdugu kanunlarla kendini yok etti bu kanser kanunu baskalarina yaymaya basladi.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İşgalci teröristler Gazze'ye giden un yüklü kamyonu durdurup çuvalları parçaladılar!
Milli Eğitim Bakanı Tekin'den öğretmen atamalarına ilişkin açıklama