Halkbank Eurobon kralı oldu!

Halkbank'ın 7 yıl vadeli dolar cinsinden tahvil ihracına yatırımcılar akın etti. 750 milyon dolarlık tahvil satan banka, en düşük maliyetle borçlanarak sektörde birçok ilki gerçekleştirdi

Halkbank Eurobon kralı oldu!
Halkbank Eurobon kralı oldu!
GİRİŞ 31.01.2013 08:43 GÜNCELLEME 31.01.2013 08:43

İkincil halka arzına yoğun talep gelen Halkbank'ın tahvilleri de rekor kırıyor. Bankanın 7 yıl vadeli sabit faizli, dolar cinsinden tahvil ihracına yatırımcılar adeta akın etti. Türkiye'de kurulu bankalar tarafından 7 yıl vadede gerçekleştirilen en düşük maliyetle borçlanma özelliği taşıyan tahvile ilgi yüksek oldu. Banka yüzde 4.05 faiz oranıyla 750 milyon dolarlık tahvil ihracı yaptı. İhraç edilen tahvilin yıllık kupon oranı yüzde 3.875 seviyesinde gerçekleşti. Halkbank'ın tahvil ihracıyla sektörde yeni benchmark seviyeleri oluştu.

İLGİ VE GÜVEN BÜYÜK

Halkbank Genel Müdürü Süleyman Aslan, eurobond ihracının ardından bankanın dış fon sağlama anlamında önemli bir adım daha attığını belirtti. Aslan, "Başarılı bir ihraç süreci geçirmenin mutluluğunu yaşıyoruz" dedi. Aslan, Halkbank'ın üreten Türkiye'ye sunduğu finansal kaynağı çeşitlendirmeye ve kaynak vadesini uzatmak suretiyle artırmaya devam edeceğini söyledi.

Yurtdışındaki toplantılar sırasında yatırımcıların Halkbank'a duydukları güven ve gösterdikleri ilgiden çok memnun olduklarını belirten Aslan, "Halkbank uluslararası kurumsal yatırımcılarca çok iyi bilinen ve talep gören bir bankadır. 2012 sonunda gerçekleştirdiğimiz ikincil halka arz da bunun göstergesi oldu. Bu güveni ülkemize finansal desteğe çevirmeyi sürdüreceğiz" dedi.

Kıskandıran ihraç

Doğu ve Orta Avrupa'da 7 yıl vadeli banka tahvil ihraçlarında en düşük kupon oranı
Doğu ve Orta Avrupa'da ABD Doları bazlı banka tahvil ihraçlarında en düşük kupon oranı
Türk bankacılık sektöründe eurobond ihracında en düşük spread
Sektö rde 7 yıl vadeli en düşük eurobond borçlanma oranı