İki İslami Finans uzmanı Türkiye'ye geliyor

İslami Finans ve Sukuk alanının dünyaca ünlü uzmanları Prof. Obiyathulla Ismath Bacha ve Prof. Mohamed Ismail Mohamed Shariff Türkiye'ye geliyor.

İki İslami Finans uzmanı Türkiye'ye geliyor
İki İslami Finans uzmanı Türkiye'ye geliyor
GİRİŞ 28.12.2012 16:45 GÜNCELLEME 28.12.2012 17:22

1 trilyon dolar pazar büyüklüğüyle tüm dünyanın ilgisini çeken İslami Finans ve Sukuk alanında 7 - 11 Ocak 2012 tarihleri arasında özel bir eğitim ve sertifika programı düzenleniyor.

Hali hazırda yaklaşık 1 trilyon dolarlık cazip bir pazara sahip olan İslami Finans ve Sukuk alanında, dünyanın birçok ülkesine göre çok önemli bir potansiyele sahip olan ülkemizde bilgi, sistem ve uzman eksikliğini gidermeyi amaçlayan SPL, eğitim ve sistemleşme konularına hız veriyor.

Alanında dünyanın en iyi profesörleri olarak bilinen Obiyathulla Ismath Bacha ve Mohamed Ismail Mohamed Shariff tarafından SPL merkezinde verilecek 5 günlük eğitimle, uzman bir kadro ve gelişmiş bir sistem oluşturmanın ilk adımları atılıyor.

SPL Genel Müdürü Yener Yıldırım'ın konuya ilişkin açıklaması: "Bu ve devam edecek olan eğitimlerle öncelikli hedefimiz Türkiye'yi pazarın öncü ülkelerinden biri haline getirmek ve aynı zamanda Türkiye'de İslâmi Finans'ın nitelikli bir şekilde yaygınlaşması, geliştirilmesi ve uygulanabilmesini  sağlamaktır." şeklinde olup,   SPL Genel Müdür Yardımcısı Serkan Karabacak ise özellikle son 10 yılda İslami Finans endüstrisinin uluslararası finansal sistemin önemli bir ayağını oluşturma noktasına geldiğini, bu çerçevede İslami Finans ile ilgili verilen eğitimlerin artarak devam etmesi gerektiğinin altını çizmiştir. 

SPL'nin başlatacağı  İslami Finans ve Sukuk alanındaki eğitim programları İstanbul Finans Merkezi projesinin en büyük sorunu olan nitelikli işgücü eksikliğine de sertifikalı, uzman kadrolar ile destek verme amacını taşıyor.

KAYNAK: HABER7