5 TL ile 50 TL'nin renkleri değişiyor

5 ile 50 lira arasındaki benzerlik sebebiyle alışverişlerde hem tüketiciler hem de esnaflar mağduriyet yaşayabiliyor.

5 TL ile 50 TL'nin renkleri değişiyor
5 TL ile 50 TL'nin renkleri değişiyor
GİRİŞ 22.12.2012 09:48 GÜNCELLEME 22.12.2012 12:19
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Merkez Bankası bu sıkıntıyı gidermek için iki banknotun renklerinin farklı olmasını sağlayacak bir çalışma yapıyor.

Zaman Gazetesi'nin haberine göre, Merkez Bankası başkanlığı koltuğuna geçen yıl nisan ayında oturan Erdem Başçı, TL banknotlardaki ilk değişikliğini yaptı.

Daha önce başkan yardımcısı olarak banknotlarda imzası bulunan Başçı, 100, 20 ve 10 TL'nin üzerine imzasını attı. Başkan yardımcısı olarak ise yeni emisyon grubunda 10 ve 100 liranın üzerinde Necati Şahin'in, 20 liranın üzerinde ise Murat Çetinkaya'nın imzası olacak. Yeni tertip banknotlar pazartesi gününden itibaren tedavüle verilecek.

200 TL, 50 TL ve 5 TL banknotlara ilişkin çalışmalar devam ederken bu kapsamda paradakirenk benzerliğine de son verilmesi üzerinde duruluyor. Banka yetkililerinden edinilen bilgilere göre yeni emisyonda 5 lira ve 50 lira arasındaki renk benzerliğine de son verilmesi planlanıyor.

Henüz netlik kazanmamakla birlikte 5 TL ve 50 TL'nin renkleri farklı olacak. Söz konusu banknotlar imzalar dışında boyutları, ön ve arka yüz kompozisyonları ile genel nitelik ve görünümleri bakımından birinci tertipleriyle aynı olacak. Birinci ve ikinci banknotlar birlikte tedavülde olacak.

YORUMLAR 4
  • ibrahim kendibaşına 11 yıl önce Şikayet Et
    ah akılsız başım!. böyle basit bir şeyi görememek.görülüyor ki iş gene ehline verilmemiş.
    Cevapla
  • mehmet akif 11 yıl önce Şikayet Et
    bir masal. bana bir masal anlat baba!!
    Cevapla
  • tumutt alha 11 yıl önce Şikayet Et
    gülsemmi aglasammı. paranın rengini degiştirene kadar şu asgari ücrete bir zam yapında vatandaş ekmek yesin.yüzde 3 standart . sizleri ALLAHa havale ediyorum çalışanı perişan ettiniz...
    Cevapla
  • Mahmut ALTUN 11 yıl önce Şikayet Et
    böyle bir saçmalık olabilir mi?. para ilk çıktığında iki regin birbirine benzediğini ve sıkıntı olabileceğini farketmiştim ve arkadaşlarıma söylemiştim. ben cahil cühale aklım ile bunu görebilirken bunları bu işi yapan insanlar nasıl göremez? bu kadar ezbere devlet yönetilebilir mi? eee bu paraların yenilenmesi sürecindeki maliyetler ne olacak? kimin hanesine yazılacak? işte devlet yönetiyoruz pehh! böyle bir durum avrupada olsa idi insanlar utancından istifa eder halktan özür dilerdi.. deneme yanılma methodu ile yaşamaya çalışan insanlar topluluğuna "türkiye" denir!
    Cevapla