Ziraat Bankası 9 ayda kârı 1,9 milyar lira!

Ziraat Bankası Genel Müdürü Hüseyin Aydın, bankanın bu yılın 3. çeyreğinde 614 milyon lira, yılın ilk 9 ayı itibarıyla geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 27 artışla 1 milyar 886 milyon lira net kâr elde ettiğini açıkladı.

Ziraat Bankası 9 ayda kârı 1,9 milyar lira!
Ziraat Bankası 9 ayda kârı 1,9 milyar lira!
GİRİŞ 09.11.2012 07:41 GÜNCELLEME 09.11.2012 07:41

Küresel krizin ve gelişmiş ülkelerin bankacılık sektörlerinde görülen olumsuzlukların, geleceğe ilişkin belirsizlikleri artırdığını ifade eden Aydın, bankaların bu dönemde bilançolarının özellikle de özkaynak yapılarının çok önemli olduğunu vurguladı. Aydın, Ziraat Bankası'nın, istikrarlı olarak büyüyen, güçlü ve ekonomiye daha fazla katkıda bulunan bir banka olma hedefiyle, daha fazla keskinleşen rekabet ortamına hazırlandığını kaydetti.

Aydın, finansal yapılanma çerçevesinde izlenen aktif-pasif yönetimi stratejileri ile bilanço yapısının özkaynaklarla uyumlu hale geldiğini, sermaye yeterliliği, kârlılık ve verimlilik kapsamında olumlu seyrin devam ettiğini ifade etti. Aktif ve özkaynak kârlılığında kayda değer gelişmeler görüldüğünü belirten Aydın, finansal yapılanmanın yanı sıra iş modelinin müşteri odaklı olarak yeniden tanımlandığına vurgu yaptı.

Yurtiçi ve yurtdışı iştirakler ile matris bir organizasyon yapılanmasına gidildiğini anlatan Aydın, şunları kaydetti: "Bankamızda tamamen iç kaynak kullanımı ile devam eden farklı ölçekte yaklaşık 100 proje sürdürülmekte. Etkin proje yönetimi ile bankamızın önemli bir kısmını ifade eden yaklaşık 600 şubede yeni iş modeline geçilmiş olup tüm şubelerde söz konusu geçiş süreci 2013 yılı 1. çeyreği itibarıyla tamamlanmış olacak. Stratejilerini yeniden belirlemekte olduğumuz 16 ülkedeki banka ve şubelerimizde daha etkin bankacılık yapacağız."