Eczacıbaşı ABD'de bulunan şirketini satıyor

EIS Eczacıbaşı İlaç iştiraki Eczacıbaşı-Monrol'ün ABD'de kurulu şirketi Capintec'in satışı için görüşmelere başladığını duyurdu.

Eczacıbaşı ABD'de bulunan şirketini satıyor
Eczacıbaşı ABD'de bulunan şirketini satıyor
GİRİŞ 26.08.2016 16:11 GÜNCELLEME 26.08.2016 16:11

KAP'ta yer alan açıklamada, görüşmelerin Capintec'in tamamının satışına yönelik olduğu belirtildi.

Eczacıbaşı Monrol, ABD'nin Delaware eyaletinde kurulu ve nükleer tıp sektöründe enerji ölçüm cihazları üretimi/servis hizmeti konusunda faaliyet gösteren Capintec'in yüzde 100 hissedarı konumunda bulunuyor.

Şirket tarafından yapılan açıklama şöyle;

"Kuruluşumuzun yüzde 49,998 oranındaki iştiraki olan ve nükleer tıpta kullanılan radyofarmasotiklerin imalatı, ithalatı ve dağıtımı konusunda faaliyet gösteren Eczacıbaşı-Monrol Nükleer Ürünler Sanayi ve Ticaret A.Ş., yüzde 100'üne sahip olduğu Amerika Birleşik Devletleri'nin Delaware eyaletinde kurulu nükleer tıp sektöründe enerji ölçüm cihazları üretimi ve servis hizmeti konusunda faaliyet gösteren Capintec, Inc. adlı şirketin tamamının satılması konusunda görüşmelere başlamıştır.

Bu kapsamda Eczacıbaşı-Monrol Nükleer Ürünler Sanayi ve Ticaret A.Ş. ile alıcılar arasındaki görüşmeler yürütülmekte olup, süreçte kesinlik kazanan hususların oluşması durumunda Başkanlığınıza ve kamuya ilave açıklamalar yapılacaktır."

Dünya