Akkuyu NGS'de önemli gelişme! Hisseleri satılıyor

Akkuyu Nükleer Santrali'nde faaliyetlerini Rosatom'un, yüzde 49'luk hisseyi ekonomik sıkıntılar nedeniyle satışa çıkardığı belirtildi.

Akkuyu NGS'de önemli gelişme! Hisseleri satılıyor
Akkuyu NGS'de önemli gelişme! Hisseleri satılıyor
GİRİŞ 27.04.2016 11:13 GÜNCELLEME 10.05.2016 12:53
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

Akkuyu Nükleer Santrali'nde faaliyet yürüten Rus şirket Rosatom'un, finansman sıkıntısı nedeniyle, santraldeki yüzde 49'luk hissesini satışa çıkarttığı belirtildi.

RUSYA'DAKİ SORUNLAR

Türkiye'nin ilk nükleer santral projesi olan ve çalışmalarına devam edilen Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nin (NGS) hisselerinin yüzde 49'u satışa çıkarıldı.

Rus devlet şirketi Rosatom'un Türkiye'de kurduğu Akkuyu Nükleer AŞ'den edinilen bilgiye göre, Rusya'daki ekonomik sorunların ardından, finansman sıkıntısı yaşanması üzerine, şirketin yüzde 49'a kadar olan hissesinin satılmasına karar verildi.

TÜRK ŞİRKET İLGİLENİYOR

Türkiye'nin enerji arz güvenliğini sağlamak için inşa edilen Akkuyu Nükleer Santrali'nin satışa çıkarılan hisseleriyle Akkuyu liman ihalesini de kazanan Cengiz İnşaat'ın ilgilendiği belirtiliyor.

TAMAMI RUSLARDA

Enerji uzmanları, Akkuyu'nun yüzde 100 hissesinin Ruslara ait olduğunu, bu yüzden hisse devrinin normal karşılanması gerektiğini belirterek, Türkiye açısından bu girişimin inşaat sürecini nasıl etkileyeceğinin önem taşıdığını vurguladı.

NE ZAMAN DEVREYE GİRİYOR?

Türkiye, Mersin Akkuyu Nükleer Güç Santrali Projesi'ne ilişkin ilk anlaşmayı 2010 yılında Rusya ile imzaladı. Toplam 4 bin 800 megavat kurulu güce sahip 4 reaktörden oluşması planlanan santralin, en geç 2023 yılında devreye girmesi öngörülüyor.

YORUMLAR 10
  • bg turk 7 yıl önce Şikayet Et
    hisseleri pahaliyken satip kacacaklar , santrali yapmiyacaklar
    Cevapla
  • ismail 7 yıl önce Şikayet Et
    o deilde ruslar neden gelip bizim ülkede santral yapio cözemedim gitsin kendi ülkesinde yapsin. bi patladi hadi git
    Cevapla
  • ard 7 yıl önce Şikayet Et
    He su mesur Cengiz inşaat
    Cevapla
  • yalnız 7 yıl önce Şikayet Et
    nükleer santral yapımına hız verilmeli. en az 5 tane nükleer santralimiz olmalı. rusyaya enerji bağımlılığımız kalmamalı...
    Cevapla
  • maho 7 yıl önce Şikayet Et
    Ruslar kaçacak,işi bitirmeyecek.zarar satıyorlar
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle