Moody's'ten Türk bankaları için önemli açıklama

Moody's, 'Teminatlı tahvil ihraçlarını artırmak Türk bankalarının fonlama profillerini geliştirecek' değerlendirmesinde bulundu.

Moody's'ten Türk bankaları için önemli açıklama
Moody's'ten Türk bankaları için önemli açıklama
GİRİŞ 19.04.2016 11:59 GÜNCELLEME 19.04.2016 11:59

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluş Moody's, Türk bankalarının teminatlı tahvil ihraçlarınının önümüzdeki aylarda büyük olasılıkla artacağını, Euro-piyasasındaki olumlu fonlama şartlarının avantajlarının toptan fonlama maliyetlerinin azaltılması yoluyla kullanılacağını bildirdi. 

Moody's Başkan Yardımcısı Simone Zampa, "Daha likit bir teminatlı tahvil piyasası Türk bankaları için varlık-yükümlülük vade eşleşmelerinde sorunların azaltılmasına, fonlama kaynaklarının çeşitlendirilmesine ve düşük toptan fonlama maliyetlerine yardım edecektir" ifadelerini kullandı. 

Uzun vadeli teminatlı tahvil ihraçlarının artırılmasının Türk bankalarının fonlama profillerinin iyileşmesine de yardım edeceğini belirten Moody's, teminatlı tahvillerin kıdemli teminatsız borçlanma kağıtlarına göre daha düşük fiyatlandığına işaret etti. 

Moody's Başkan Yardımcısı Jose de Len de yaptığı değerlendirmede,"Konut mortgageleri Türk bankalarının en güvenilikir varlıkları ve Türk teminatlı tahvil ihraçları için ana teminat kaynağı olacaklar. Sağlam mortgage standartları ve Türkiye'nin olumlu demografik yapısı da bir ekonomik daralmada bu kredi segmentinin direncini, esnekliğini destekliyor" ifadelerini yer verdi.