Bankalara yurtdışından saldırı var!

Türkiye 14 Aralık'tan beri siber saldırı iddialarıyla gündeme gelirken dün bankalarda da erişim sıkıntısı yaşandı

Bankalara yurtdışından saldırı var!
Bankalara yurtdışından saldırı var!
GİRİŞ 25.12.2015 06:47 GÜNCELLEME 25.12.2015 06:52

Türkiye'de bazı bankaların internet ve mobil kanallarına erişilemiyor, bankacılık işlemleri de yapılamıyor. Erişim sıkıntısının siber saldırıdan kaynaklandığı ifade edildi.

Dün saat 16.00 itibariyle pek çok bankanın internet sitesine erişim sağlanamıyor. Sorunun siber saldırıdan kaynaklandığı açıklandı. Saldırıların yurtdışı kaynaklı olduğu ifade edildi.
 
Bankalar henüz konuyla ilgili bir açıklama yapmazken bazı bankaların web siteleri normale döndü. Bazıları ise ya hiç açılmıyor ya da çok geç ve yarım olarak açılıyor.
 
Ankara’daki bir yetkili, bugün öğeden sonra e-Türkiye bağlantısına yönelik bazı saldırılar yaşandığını ifade etti.

 
SİBER SALDIRI 14 ARALIK'TAN BAŞLADI
 
Türkiye 14 Aralık'tan itibaren siber saldırı altında. ODTÜ Rektörü Ahmet Acar, 14 Aralık itibariyle .TR uzantılı adreslere yönelik siber saldırı yapıldığını belirtmişti. Acar, Türkiye'ye yönelik 14 Aralık Pazartesi günü başlayan siber saldırılara ilişkin, "Uluslararası literatüre geçecek düzeyde bir siber saldırı yaşandı. Bu toplu saldırı, bugüne kadar dünya üzerinde yaşanmış en yoğun saldırılardan biri" demişti.
 
Saldırılar sonrası arkasında Rusya şüphesi mi var? sorusu gündeme oturmuştu. Anonymous ise "Türkiye'ye savaş açtık" açıklaması yapmıştı. Anonymous, kampanya kapsamında "tr" uzantılı 40 bine yakın siteye saldırı düzenlendiğini açıklamıştı.