Ergun Özen gözyaşları içinde veda etti

Garanti'de Ergun Özen, oldukça duygusal anların yaşandığı bir toplantı ile 15 yılı aşkın süredir üstlendiği görevini Erbil’e devretti.

Ergun Özen gözyaşları içinde veda etti
Ergun Özen gözyaşları içinde veda etti
GİRİŞ 28.07.2015 08:20 GÜNCELLEME 28.07.2015 08:51

15 yılı aşkın süredir aynı genel müdürle yoluna devam eden Garanti Bankası'nda bayrak değişimi... Garanti Bankası’nın Doğuş Holding’e ait yüzde 14.89 hissesinin daha İspanyol ortak Banco Bilbao Vizcaya Argentaria’ya (BBVA) devri resmen tamamlandı. Böylece BBVA’nın Garanti’deki payı yüzde 39.9’a yükselirken, Doğuş Holding’in payı yüzde 10 oldu. Hisse devriyle birlikte uzun zamandır planlanan üst yönetimdeki değişiklik de dün resmen açıklandı. Buna göre Nisan 2000’den bu yana Garanti Bankası Genel Müdürü Ergun Özen görevini 2 Eylül 2015 itibariyle halen bankada Genel Müdür Yardımcısı olan Ali Fuat Erbil’e bırakacak. Aynı zamanda Doğuş Holding Başkanı da olan Ferit Şahenk Garanti Bankası Yönetim Kurulu Başkanlığını üstlenmeye devam ederken, Özen de yönetim kurulu üyesi olarak bankada kalacak.

O bir duayen

Garanti Bankası’ndaki hisse devri ve görev değişiminin duyurusu dün bankanın genel merkezinde BBVA Yönetim Kurulu Başkanı Francisco Gonzalez, doğuş grubu ve Garanti Bankası Başkanı Ferit Şahenk, bankanın Genel Müdürü Ergun Özen ve eylülde görevi devralacak yeni Genel Müdür Ali Fuat Erbil’in katılımı ile gerçekleşti. Oldukça duygusal anların yaşandığı toplantıda Ferit Şahenk, “15 yılı aşkın bir süredir Garanti’yi Garanti yapan değerleri pekiştiren, çok sevdiğim dostum, mesai arkadaşım ve gerçek bir bankacılık duayeni Ergun Özen, bu görevini Garanti’yi yeni ufuklara taşıyacak Ali Fuat Erbil’e devrediyor” ifadeleri ile Özen’e veda etti.

GÖZLERİ DOLDU

Sözlerine “Nihayet bugüne geldik” diyerek başlayan Ergun Özen ise, gözleri dolduğu için konuşmasına ara vermek zorunda kaldı. Ferit Şahenk’in verdiği suyu içtikten sonra konuşmasına devam eden Özen şunları söyledi: “Bugün bankacılık dünyada 24 saat yaşanması gereken bir meslektir. Bugün bankacılık toplumu, insanı çok iyi anlamak, teknolojiyi çok yakından takip etmek demektir İnsan odaklı bir meslektir. Bankacılığın her anında insan vardır. Bu mesleğe ilk başladığımdan bu yana sektörde çok şey değişti. Değişmeyen tek şey ise, güven. Bankacılığın temelinde güven vardır.  Fazilet, dürüstlük, dürüstlüğe leke sürdürmemek için çok çalışmak, bunları yapmaya çalıştım. İş namusu, iş ahlakına çok önem verdim”

Saygı duymak ve hesap sormak

ERGUN Özen genel müdürlüğü süresince Ferit Şahenk’in yaptığı katkıyı şöyle özetledi: “Garanti’de ekibimle birlikte bolluk da gördük, kemer de sıktık. Genel müdürlüğüm boyunca görmediğim şey kalmadı. Bu süreçte Ferit Bey kararlara saygı duydu ve tabi ki gerektiğinde hesap surdu. Bütün bunlar tabi Garanti’nin DNA’sına işledi.”

Parlak zekâ, üstün öngörü yeteneği

15 yılı aşkın bir süredir Garanti Bankası Genel Müdürü olarak görev alan Ergun Özen ile ilgili Ferit Şahenk şunları söyledi: “Dile kolay 15 yıldır bizi yalnız bırakmayan, Ergun Özen ile birçok stratejik zor kararı birlikte aldık. Elbette çok sıkıntılı günler yaşadık. Bunların üstesinden Ergun’un parlak zekâsı, üstün öngörü yeteneği ve tüm ekibimizin özverili çalışmaları ile geldik. Şimdi bu bayrak yarışında sıra Fuat’ta.”