HSBC Türkiye için 3 teklif!

HSBC Türkiye için üç bankanın teklifte bulunduğu belirtildi. HSBC Türkiye için ING, BNP ve Bank ABC teklifte bulundu.

HSBC Türkiye için 3 teklif!
HSBC Türkiye için 3 teklif!
GİRİŞ 01.07.2015 17:20 GÜNCELLEME 01.07.2015 17:20

Bloomberg'in haberine göre banka için ING, BNP ve Bahreyn'den Bank ABC teklifte bulundu. HSBC'nin satışa aracılık etmesi için Citigroup ile anlaştığı ifade edildi. Bankanın satış için kendi danışmanlarını kullanma konusunda başarısız olduğu öğrenildi. Teklifte bulunan bankalar ve HSBC, yorum yapmaktan kaçındı.

HSBC'nin, Mayıs ayının başında Türkiye'nin de aralarında bulunduğu Brezilya, Meksika ve ABD gibi ülkelerden çıkmayı planladığını ortaya çıkmıştı.

HSBC CEO'su Stuart Gulliver Şubat sonunda yaptığı açıklamada, bankanın Türkiye, Brezilya, Meksika ve ABD'de sorunlu devam eden faaliyetlerinin düzeltilmesi için 1-2 yıl süre tanıdığını aksi takdirde daha sert önlemler alacaklarını açıklamıştı.

İlk olarak Şubat ayında CEO Stuart Gulliver, HSBC'nin Türkiye, Brezilya, Meksika ve ABD'de sorunlu devam eden faaliyetlerinin düzeltilmesi için 1-2 yıl süre tanıdığını aksi takdirde daha sert önlemler alacaklarını söylemişti. 

Daha sonra bankanın çıkma kararı aldığına dair pek çok haber çıktı, ancak banka bu haberleri yalanlayarak gözden geçirme sürecinin devam ettiğini söyledi.

En sonunda bu ay başında bankanın küresel yeniden yapılanması kapsamında kârlılığı düşük olan Türkiye ve Brezilya birimlerinde satış opsiyonlarının değerlendirildiği açıklandı.