Bakan Şimşek'ten Bank Asya yorumu

Bank Asya kararını değerlendiren Şimşek, TMSF ve Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu (BDDK) gibi yapıların bağımsızlığına vurgu yaptı.

Bakan Şimşek'ten Bank Asya yorumu
Bakan Şimşek'ten Bank Asya yorumu
GİRİŞ 03.06.2015 12:05 GÜNCELLEME 03.06.2015 12:19
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Bank Asya'nın Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonuna (TMSF) devredilmesi kararına ilişkin değerlendirmelerde bulunan Şimşek, TMSF ve Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu (BDDK) gibi yapıların bağımsızlığına vurgu yaptı.

Söz konusu kuruluşların gerekli açıklamaları yaptıklarını dile getiren Şimşek, "Onun üzerine benim çok daha detaylı bir değerlendirme yapmam doğru olmaz" dedi. Türkiye'nin bir hukuk devleti olduğunu belirten Şimşek, hukuka aykırı işlemler varsa bunların yargıya taşınabileceğini söyledi.

Bank Asya ile ilgili kararın BDDK'nın tavsiyesi üzerine TMSF tarafından alındığına dikkati çeken Şimşek, şöyle devam etti:

"Geçmişte de bunlar oldu. 1990'lı yıllarda bankaların bünyeleri zayıfladığında veya bankaların geleceğine ilişkin birtakım riskler ortaya çıktığında bu tür kararlar verilmiştir. Burada, 'Siyasi bir karardır' diye bakılıyor ama açık ve net olarak söyleyeyim, siyasi bir karar olsaydı 1,5 yıl önce, çok çok daha önce bunlar yapılırdı. Demek ki TMSF, BDDK bu kararları vermişse tabii ki bir gereği vardır. Eminim o konuda da gerekli açıklamalar yapılır."

YORUMLAR 1
  • Musa 8 yıl önce Şikayet Et
    Bank Asya kendi paralel örgüt içindeki elemanlarına krediler erdi , bu krediler geri dönmedi , kredileri tekrar krediyle sürdürmeye çalıştılar , bu yüzer krediler bankayı batırdı.Hiç boşuna kimse bunun sorumluluğunu siyasi diyerek hükümete atmasın.
    Cevapla