Gurbetçi müşteri bankasını dize getirdi

ISPARTA'nın Yalvaç İlçesi'nde banka şubesinden 40 bin liralık bono alan 43 yaşındaki Tahir Turan, bankasını dize getirdi.

Gurbetçi müşteri bankasını dize getirdi
Gurbetçi müşteri bankasını dize getirdi
GİRİŞ 31.05.2015 13:07 GÜNCELLEME 31.05.2015 13:07
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

 ISPARTA'nın Yalvaç İlçesi'nde banka şubesinden 40 bin liralık bono alan 43 yaşındaki Tahir Turan, paranın bir kısmının bilgisi dışında faize yatırıldığını öğrenince zarara uğratıldığı gerekçesiyle Tüketici Sorunları Hakem Heyeti'ne başvurdu. Banka, hukuki süreç sonunda Turan'a 800 lira ödedi.

Yaklaşık 20 yıldır yaşadığı Fransa'da restoran işletmeciliği yapan Tahir Turan, biriktirdiği parayla memleketi Yalvaç'ta ev almak istedi. İstediği evi bulamayan Turan, parayı değerlendirmek amacıyla 2013 yılında bir banka şubesine başvurdu.

İstediği zaman çekebileceği, ancak zarar etmeyeceği şekilde parayı değerlendirmek istediğini söyleyen Tahir Turan, banka görevlisinin "Bono alırsanız istediğiniz zaman bozdurur, zarara da uğramazsınız ancak Euro'yu liraya çevirmemiz lazım" tavsiyesi üzerine 40 bin liralık bono aldı ve Fransa'ya gitti.

PARASI FAİZE YATIRILDI

11 ay sonra Yalvaç'a gelen Turan, bankadaki parasını çekmek istedi. Şubeye gittiğinde paranın 20 bin lirasının bonoda, diğer 20 bin liranın ise bilgisi dışında 1 yıl vadeli faize yatırıldığını öğrenen Tahir Turan, büyük şaşkınlık yaşadı.

Banka yetkilileri, 20 bin lira karşılığı bonodan kazandığı 800 lirayı Turan'a verebileceklerini, parayı çekmesi durumunda vadeli hesaptaki diğer 20 bin liradan kazanç sağlayamayacağını söyledi.

Bunun üzerine tüm parasını çeken Turan'a, 20 bin liralık bono karşılığı 800 lira ödendi. Turan, bankanın kendisini zarara uğrattığı gerekçesiyle Yalvaç Kaymakamlığı Tüketici Sorunları Hakem Heyeti'ne başvurdu.

MAHKEME REDDETTİ

Tüketici Sorunları Hakem Heyeti 22 Mayıs'ta verdiği kararda Tahir Turan'ı haklı bularak, bankanın Turan'a 800 lira daha ödeme yapmasına hükmetti. Banka bunun üzerine kararı yargıya taşıdı.

Tüketici Mahkemesi sıfatıyla Yalvaç Nöbetçi Asliye Hukuk Mahkemesi'nde açılan dava 26 Mayıs'ta sonuçlandı. Mahkeme, Tüketici Sorunları Hakem Heyeti kararına yasal sürede itiraz edilmediği gerekçesiyle davanın reddine karar verdi. Banka, karar sonrası Turan'a 800 lira daha ödeme yaptı.

'BU İŞİN PEŞİNİ BIRAKMAYACAĞIM'

Birikimiyle bono aldıktan sonra 2 kez banka görevlisiyle telefonda konuştuğunu aktaran Turan, "Her görüşmede paranın bono hesabında durduğunu söylediler.

Bana bir kez olsun 'Tahir bey biz paranızın yarısını vadeli hesaba aktardık' bilgisi verilmedi. Satın alacağım evi 1 ay sonra bulsaydım paranın vadesi de dolmuş olacaktı. Peki o zaman 20 bin liranın 1 yıllık faiz getirisi nereye gidecekti?

Hesap sahibinin bilgisi olmadan banka nasıl olur da kendine göre benim paramı kullanır? Bu işin peşini bırakmayacağım. İlgili banka görevlileri hakkında görevi kötüye kullanmaktan dava açacağım.

Ben Fransa'dan gelip giderken daha fazla masraf yaptım belki ama birilerinin de yanlışına 'dur' dedim, huzurluyum" diye konuştu.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 7
  • aaa 7 yıl önce Şikayet Et
    ulan bu hazine bonoları hepmi riskli imar bankasından hazine bonosu alanlar madur oldu
    Cevapla
  • ahmet 8 yıl önce Şikayet Et
    faiz haram zaten hic bulasma, sanki dursaymis deme.
    Cevapla
  • Muhacir 8 yıl önce Şikayet Et
    Parani neden fransadaki bankada tutmadin ki? Ev buldugunda çek yazardın olur biter...Hem ustelik o kadar parayla Allahu alem arabana atlayipda gelmissindir..(Uçağa binemezsin bu kadar parayla) Ahh egitim ahh. Gurbette de yaşasan, dunyanin en gelişmiş ulkesinde de yaşasan, hatta iş yeri sahibi olsan da egitim olmadan olmuyor, bazi seyler. bizim halk için maalesef değişmiyor.Hani derler ya, denizin dibindeki taş ne kadar su alır: Islanır? Ben de gurbetçiyım ve paramı vatandaşı olduğum ülkenın bankasında tutuyorum...Sana da tavsiye ederim. Ama TR'deki kadar faiz alamazsın...sahi kimmiş gerçek faizci? İsmi ahmet-mehmet olanlar inan bana, gavurdan daha gavurlar..
    Cevapla
  • Faiz ? 8 yıl önce Şikayet Et
    ''Faiz alanda verende Allaha ve peygamberine savaş açmıştır'' Katılım Bankaları ne güne duruyor,haktır size.
    Cevapla
  • Bekir Öztürk Sabanoglu 8 yıl önce Şikayet Et
    Muhacir , isin aslini yaziyi sonuna kadar oku derim ! adam ne anlatiyor sen ne , ne anladin ! yazik birazcik insaf'be ! ukudugunu anliyamiyorsan Tahir Turan ne yapsin !
    Cevapla
  • gurbetci 8 yıl önce Şikayet Et
    yalvacta 3 banka subesi var baska yok.
    Cevapla
  • o bankanın 8 yıl önce Şikayet Et
    adını da verseniz keşke
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle