Erdoğan, Ziraat Katılım Bankası'nı açtı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, kamu alanında bir ilk olma özelliğini taşıyan Ziraat Katılım Bankası'nın ilk şubesinin açılışını yaptı.

GİRİŞ 29.05.2015 11:39 GÜNCELLEME 29.05.2015 12:21
Bu Habere 23 Yorum Yapılmış

Devlet eliyle ilk kez katılım bankacılığı hizmeti verilmeye bugün başlandı. Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank'ın geçtiğimiz aylarda katılım bankacılığı ile ilgili gerekli izinleri almasının ardından 6 ay gibi kısa bir sürede ilk hazırlıkları Ziraat Bankası tamamladı ve bugün Ziraat Katılım Bankası çatısı altında ilk şubesini Beyoğlu'nda açtı.

Ziraat Katılım ile bugün başlayan süreci faizsiz bankacılık alanında tarihi bir adım olarak niteleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ziraat'in ardından Vakıf Katılım ve Halk Katılım'ın da süratle sektöre girerek kamu alanında katılım bankacılığı sayısının 3'e çıkacağını söyledi.

''ZİRAAT KARA GÜN DOSTUDUR''

Açılışta, Ziraat Bankası'nın sadece bir banka değil aynı zamanda kara gün dostu olduğunu söyleyen Erdoğan, ''Çifçinin, tüccarın ve esnafın daima yanındadır. Paradan para kazanmaktan ziyade ekonominin gelişmesine katkı sağlayan bir bankadır. 16 milyar lira zarar ile devraldığımız Ziraat Bankası çok ciddi kar eden bir kuruluş haline geldi. 12 yıl önce çiftçiye yüzde 59 faiz ile kredi veriyordu. Şimdi ise yüzde 0 ile 8 arasında faiz ile kredi veriyor.'' diye konuştu.

BİRİLERİNİN KABUSU OLDU

Türkiye'de yüksek faiz ile rant elde edinen tefecilerin var olduğunu ve onların yaşanan bu gelişmelerden rahatsız olduğunu söyleyen Erdoğan, ''Yeni Türkiye halkımızın ümidi olurken bazılarının ise kabusu oldu. Allah vermesin ülkemizi dışgüçler işgal etse bunlar destek olurlar.'' dedi.



''MURSİ İLE TEHDİT EDENLER ZİRAAT'İ DE İTİARSIZLAŞTIRMAYA ÇALIŞTI''

Ziraat Bankası ile Halkbankasına olmadık iftiralar atıldığını ve bugün bizi Mursi'nin akıbeti ile tehdit eden gazetenin geçen yıl da Ziraat Bankası'nı itibarsızlaştırmaya yönelik yayınlar yaptığını aktaran Erdoğan, birileri saldırdıkça milletin Ziraat Bankası gibi kurumlara daha çok sahip çıktığını sözlerine ekledi.

TARİHİ ADIM!

Ziraat Bankası'nın bugün tarihi bir adım attığını ve bu adımı Vakıf ve Halk Katılımın da süratle takip etmesi gerektiğini vurgulayan Erdoğan, ''3 kamu bankamız bu alanda faaliyete başlaması gerekiyor. Ziraat katılımın bu işlemi 6 ay gibi kısa bir sürede gerçekleştirilmesinden ötürü de ayrıca teşekkür ediyorum.'' diye konuştu.

İSTANBUL MERKE OLMALI

Katılım bankalarının faiz konusunda hassasiyetleri olan vatandaşlara alternatifler sunduğunu da belirten Erdoğan, İstanbul'un Finans alanında bir merkez olması gerektiğinin altını çizerek, ''Bizim bu fırsatı layıkıyla gerçekleştirmemiz gerekiyor. Çünkü yatırımcılar bölgemizde ciddi bir arayış içerisindeler.'' dedi.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 23
  • tebeşir 8 yıl önce Şikayet Et
    Bildiğiniz katılım bankası işte. Ne diye soruyorsunuz be banka ne yapacakmış diye. Yıllardır katılım bankaları ne yapıyorsa onu yapacak tabikide
    Cevapla
  • zilan 8 yıl önce Şikayet Et
    Şubesi açılsın hemen paramı oraya yatırırım. Hadi acele edin
    Cevapla
  • serkan acar 8 yıl önce Şikayet Et
    Bende artik bankami buldum hayirlisiyla faizsiz bereketli bol kazanclar dilerim...
    Cevapla
  • HÜSEYİNOĞLU 8 yıl önce Şikayet Et
    Hayırlı olsun.Mühim bir boşluğu doldurdu.Allah(c.c) Cumhurbaşkanımızdan ve emeği geçen herkesten razı olsun.
    Cevapla
  • toxin 8 yıl önce Şikayet Et
    Allahına kurban Sayin cumhurbaşkanım seni seviyoruz izmirden saygı ve sevgiler
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle