HSBC Türkiye'ye yeni talip çıktı

Fibabanka ve ICBC'nin ardından, ING'nin de HSBC Türkiye'nin muhtemel satışıyla ilgilendiği iddia edildi.

HSBC Türkiye'ye yeni talip çıktı
HSBC Türkiye'ye yeni talip çıktı
GİRİŞ 29.05.2015 09:16 GÜNCELLEME 29.05.2015 09:16

Uzun zamandır Türkiye'den çıkmayı düşündüğü konuşulan HSBC için talip iddiaları artıyor.

Dün Sözcü gazetesi geçen hafta Tekstilbank'ı satın alarak Türkiye'ye hızlı bir giriş yapan Çin banka devi ICBC'nin HSBC'nin şubelerinin çoğunluğunu satın almak için anlaşmaya yakın olduğunu söylemişti.

Bugün de Hürriyet tarafından yapılan bir haberde HSBC Türkiye ile bir diğer İngiliz bankası ING arasında çeşitli görüşmelerin yapıldığı ve 9 Haziran’da teklifin resmi olarak sunulacağı iddia edildi.

ING Bank’a yakın kaynaklara dayandırılan habere göre, kısa bir süre önce ING Grubu yönetimi Türkiye’deki stratejilerini belirlemek üzere bir araya geldi. Bu görüşmeler sonucunda Türkiye pazarında daha güçlü rekabet etmek için satın alma yoluyla büyümeye karar verildi. Bu kapsamda HSBC Türkiye ile ilk temaslar kuruldu.

Geçen hafta Brezilya birimi için satış da dahil opsiyonların değerlendirliğini duyuran HSBC'den Türkiye biriminin geleceğiyle ilgili henüz bir karar açıklanmadı. HSBC CEO'su Stuart Gulliver Şubat sonunda yaptığı açıklamada, bankanın Türkiye, Brezilya, Meksika ve ABD'de sorunlu devam eden faaliyetlerinin düzeltilmesi için 1-2 yıl süre tanıdığını aksi takdirde daha sert önlemler alacaklarını söylemişti.

Fibabanka'nın sahibi Hüsnü Özyeğin'in de HSBC'nin şubelerine talip olduğunu, ancak HSBC'nin şube satışı yerine operasyonların tamamını tercih edeceği gündeme gelmişti

Dün de dünyanın en büyük bankası olarak nitelendirilen Çinli ICBC'nin HSBC’nin Türkiye'deki 277 şubesini devralmak için görüşmelere başladığı iddia edildi. Sözcü'nün haberinde, HSBC'nin, bireysel bankacılığı bırakarak ülkede faaliyetlerine 10 şube ile yalnızca kurumsal bankacılık alanında devam edeceği belirtildi.

HSBC yetkilileri, konuyla ilgili sorulara cevap vermediklerini belirterek BusinesHT'nin sorularına yanıt vermedi.

KAYNAK: HÜRRİYET